3 miljoen euro voor Grenzeloos Biobased Onderwijs

De ‘biobased economy’ zorgt voor innovaties en businesskansen in diverse sectoren, waaronder ook de bouw, en de maritieme sector. Vlaanderen en Nederland zijn koploper op het gebied van biobased economy, maar de kennis van huidige werknemers in de industrie schiet nog te kort om de groeipotentie te benutten. Ook sluiten onderwijsprogramma’s nog onvoldoende aan op de (toekomstige) vraag uit het bedrijfsleven en is er behoefte aan betere trainingsfaciliteiten. Omdat aan beide kanten van de grens dezelfde uitdagingen en kansen liggen, hebben 14 Vlaamse en Nederlandse partners besloten hun krachten te bundelen het project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’. De gemeente Dordrecht is, namens de Drechtsteden, ‘leading partner’.

De gemeente Dordrecht, het Da Vinci College en de 12 andere Nederlandse en Vlaamse partners investeren in totaal € 3 miljoen in het project, waarvan  € 1,5 miljoen wordt gesubsidieerd door Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van het project is om in drie jaar meer en beter gekwalificeerd personeel op te leiden voor het toenemende aantal bedrijven in de grensregio dat ‘groene’ grondstoffen gebruikt als brandstof en voor productinnovatie. Met deelname aan het project zal zo de komende drie jaar een impuls worden gegeven aan innovaties in de bouw en maritieme sector. Bestaande kennis bij Vlaamse Nederlandse partners over versterkte bio composieten, biobased bouwmaterialen en 3D printing met bio materialen zullen in deze sectoren toepasbaar worden gemaakt. Met deze ontwikkeling leveren de gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Da Vinci College een bijdrage aan behoud en uitbreiding van werkgelegenheid in de maritieme- en bouwsector.

Startconferentie

Op 21 april 2017 vindt in Hasselt (België) de startconferentie Grenzeloos Biobased Onderwijs plaats. U kunt zich aanmelden voor deze conferentie met de volgende link http://www.uhasselt.be/startconferentieGBO

Als u meer wil weten over  het project neem met projectmanager Marco de Lange van het regionaal Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden: 078 – 770 47 23 / 06 2302 5142.

 

< Route circulair Rotterdam | Warenhuisje nodigt kinderen uit te testen >