Circulair Bouwen: hergebruik van bouwelementen

Heeft u ervaring met het hoogwaardig hergebruik van bouwelementen? Bent u bijvoorbeeld een toezichthouder, opdrachtgever of sloopbedrijf en werkt u aan een circulaire bouwsector? Dan zijn wij naar u opzoek!

De kwaliteitstoetsing voor het hergebruiken van bouwelementen is belangrijk onderdeel om te komen tot een circulaire bouwsector. Hoe gaan we om met de toetsing van kwaliteit bij het hoogwaardig hergebruik van bouwelementen en componenten? Hoe gaan we om met vraagstukken zoals brandveiligheid, CE-markeringen of constructieve bouwelementen? Om dit soort vragen te beantwoorden zijn wij, SGS Search, in opdracht van BZK en Cirkelstad, een leertraject gestart om de praktijk op weg te helpen. Het doel is eind 2020 te komen tot een beslisboom voor alle partijen die, formeel en informeel, een rol spelen tijdens dit proces. Een praktisch hulpmiddel dat gebruikt dient te worden voor besluitvorming over het hergebruiken van bouwelementen en helpt bij de kwaliteitstoetsing. 

Op dit moment zijn we opzoek naar bedrijven die inzicht kunnen geven in de afwegingen en eerste toetsingen in dit proces. Wij zijn benieuwd naar de afwegingen aan de vraagkant (opdrachtgever / aannemer / architect) en de aanbodkant (sloop / demontage bedrijf). Waarom kiest u ervoor om bouwelementen her te gebruiken? Ook zijn wij benieuwd waarom dit tot op heden misschien nog niet is gelukt! Wilt u met ons werken aan de circulaire bouwsector? Neem contact met ons op!

Wanneer: 24 juni om 14.00 tot 16.00 uur (2 uur)

Waar: Online meeting 

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat wij u kunnen bieden? Wij komen graag met u in contact. U kunt contact opnemen via  en kunt zich tevens via dit e-mail adres aanmelden voor 24 juni!

Photo by Rumman Amin on Unsplash

< Circulair bouwen na corona | Gemeente Oldambt wil aardgasloze gebouwen >