Circulair in Waarderpolder

De Waarderpolder wordt groener. Met 300 m2 groen is nu serieus gestart met een antwoord van ondernemers (MAAK-terrein, Waarderpolder) op de klimaat uitdaging. Een mooi begin, waar dit initiatief bij moet dragen aan steun voor een beter klimaat en een beter gebruik van grondstoffen. In de visie van ClimateMatters begint circulaire economie bij zorg voor de natuur in je eigen bedrijf.

Op zaterdag 26 mei werkten ruim dertig mensen (innovatieve maakbedrijven) op het MAAK-terrein aan het vergroenen van het bedrijventerrein. Ze zien hun verantwoordelijkheid en zijn gemotiveerd om in actie te komen. ‘Minder tegels en meer groen brengt het eco-systeem weer tot leven, helpt om wateroverlast tegen te gaan, zorgt voor verkoeling en levert een betere luchtkwaliteit’

ClimateMatters is in dit verhaal de aanjager. Woordvoerder Ton Belderok is er in geslaagd om de ondernemers te overtuigen van de noodzaak om tot daden te komen. ‘Dit is het begin van een traject waarbij het bedrijventerrein Waarderpolder een bedrijvenpark kan worden, met zakelijke aantrekkingskracht en werk in een gezonde en aantrekkelijke omgeving.

 

www.climatematters.nl

< Circulair stadslab Groningen | Ontwikkeling aantal Cirkelsteden >