Cirkelstad Zwolle gestart!

Van links naar rechts: Jonathan Schagen, Jeroen Oosthof, Erik van de Worp, Arjan Berends, Jasja Scholtens, Marcel de Ruiter, René de Heer, Eric Roetman, Erick Wuestman, Mark van Houdt, Hanneke Rinkel, Margret Drok en Gerd-Jan Jongerman.

Voorafgaand aan het symposium Building the Future op Hogeschool Windesheim heeft, onder toeziend oog van wethouder René de Heer, donderdag 20 september de kick-off plaats gevonden van Cirkelstad Zwolle. Een initiatief van de Gemeente Zwolle en opgepakt door Cirkelstad waarbij verschillende lokale partners zich sterk maken voor circulair bouwen in Zwolle en omgeving.

Na inspirerende woorden van één van de oprichters van Cirkelstad, Erick Wuestman, heeft de wethouder het belang benadrukt van circulair bouwen in de stad. De aangesloten partners hebben zich gepresenteerd middels een korte film.

Jasja Scholtens, spinner van Cirkelstad Zwolle: “Cirkelstad maakt werk van steden zonder afval, zonder uitval. Onze grondstoffenvoorraad is eindig en het aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt loopt op. Twee belangrijke vraagstukken waar we als samenleving antwoord op zullen moeten geven. Cirkelstad biedt een zakelijke oplossingsrichting voor partijen die actief zijn in de sectoren van wonen, beheren en bouwen.”

 

Jasja Scholtens

 

Wethouder René de Heer

Vragen over dit persbericht:

Jasja Scholtens, 06-25085124 of

< Duurzame sloop van Universiteit Leiden in beeld | Uitnodiging: ondertekening aannemingsovereenkomst sloop Fase 1 >