Cirkelstad Alkmaar

Sinds 2021 is Cirkelstad Alkmaar actief. In regio Alkmaar heerst een echte doeners mentaliteit. Hier zoeken we in de regio de samenwerking op, om met elkaar circulaire projecten te realiseren, kennis te ontwikkelen, te delen en te borgen. Met als doel opschaling en versnelling van de circulaire economie.

Diverse keren per jaar komen we bij elkaar om te werken aan individuele casussen en gezamenlijke belangen op het gebied van circulariteit. Samen met de gemeente en de aangesloten partijen pakken we projecten op met onderwerpen als circulair ontwikkelen, slopen, bouwen en onderhoud. Alkmaar is een voorbeeldstad in Europees project POCITYF ook hier zoeken we de samenwerking op zodat circulariteit kan worden geïntegreerd.

Voor de programmering werken we samen met de MRA Cirkelsteden, zodat we nog meer kennis, inspiratie en netwerk te bieden hebben.

Contact

Heb je vragen of wil je aansluiten als partner bij Cirkelstad Alkmaar? Neem contact op met Merel, spinner in Alkmaar. In Alkmaar wordt vier keer per jaar een Community of Practice georganiseerd, neem gerust contact op met de spinner om een keer mee te kijken. Het overzicht van de data vind je hier.

Merel Stolker

Spinner in Alkmaar

06 1790 04 48

Nieuws uit de regio

Partners in Alkmaar

Als partner van Cirkelstad Alkmaar maakt u actief deel uit van een groep van regionale koplopers. Partners kunnen afkomstig zijn uit alle geledingen van de bouw, zoals woningbouwcorporaties, afvalverwerkers, architecten, ondernemers, overheden, kennisinstellingen, vastgoedbeheerders, etc. Ook onderwijsinstellingen en vertegenwoordigers van ‘talenten uit de wijk’ zijn als partners vertegenwoordigd.

Benieuwd wie al meedoen in heel Nederland? Lees dan meer over college, partners en vrienden van Cirkelstad.