De Toolbox

De Cirkelstad toolbox geeft je alles om een perspectief te vormen op circulair en inclusief bouwen en ermee aan de slag te gaan. Of je nou nog maar net kennis maakt met de wereld van circulaire bouweconomie of als koploper al ruime ervaring hebt, hier vind je informatie, inspiratie, tools en handleidingen die je helpen om verder te komen.

Circulair bouwen in 1 dag

Als je net kennismaakt met de complexe wereld van de circulaire bouw, is het niet gek dat je vragen hebt. In de tool ‘Circulair bouwen’ proberen we je in 1 dag kennis te laten te maken met concepten rondom de circulaire bouw en Cirkelstad door verschillende begrippen uit te leggen en vragen te beantwoorden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Icoon-in-1-dag@2x.png

Tools

Veel tools vind je al op deze website. Sommige zijn alleen beschikbaar voor partners in de Cirkelstad academie.

PopUp planbeoordeling

Vanaf de initiatieffase moeten je circulaire ambities helder zijn, die ambities krijgen letterlijk vorm in het uiteindelijke definitieve ontwerp. Maar hoe circulair is dat ontwerp nou echt?

Cirkelstad heeft een raamwerk laten ontwikkelen waarmee je in de fase van intiatief tot definitief ontwerp je eigen plannen óf de plannen die voor jou gemaakt worden kunt laten beoordelen. Jouw vraag is bepalend of de beoordeling 1 uur of max 1 dag gaat kosten.

Mail voor meer informatie en aanmelden

Audit Samen versnellen

Met het convenant ‘Circulair bouwen Het nieuwe normaal’ bepalen we gezamenlijk het minimum als er circulair gebouwd wordt. Betrokken opdrachtgevers en -nemers laten nu elk half jaar een eigen project auditen om zo samen te leren. Jij kunt deze audit ook inplannen voor een gebouw, gebied of infrastructuurproject vanaf het moment dat er een DO ligt. In 4 uur lopen we actief door het ontwerp, krijg je inzicht in alle tips en delen we onze ervaringen.

Mail voor meer informatie en aanmelden

Programma Samen versnellen

GroeneGids

De GroeneGids helpt om organisaties te vinden met specifieke expertise op gebied van circulair bouwen en sociale innovatie. Van Cirkelstadpartners mag je daarbij verwachten dat zij ervaring meebrengen, dus alle expertises worden gepresenteerd aan de hand van een concrete case.

Alle cases in de GroeneGids