De Vis Groep bouwt eigen hoofdkantoor

Dick van Veelen is al lang betrokken bij Cirkelstad. Dik tien jaar terug vanuit Holcim, een betonproducent uit Rotterdam. Nu als directeur van de Vis Groep. Specialist in betonboringen met inmiddels 8 vestigingen en het hoofdkantoor in Wateringen. Dit hoofdkantoor gaat nu onderhanden genomen worden. De nieuwbouwplannen zitten in de ontwerpfase. Drie belangrijke aspecten waarom dit project anders gaat dan anders.

 

Ontwerpschets, DoepelStrijkers 2018.

 

Wij hebben zelf kennis!

Door projecten steeds beter te willen begrijpen, om de dienstverlening goed op de klant af te stemmen en complexe vraagstukken aan te kunnen is er door de jaren heen binnen de Vis Groep een ingenieursbureau ontstaan. Knappe koppen die inmiddels veel weten van engineering. Bij ‘normale’ projecten komen de uitvoerende partijen niet in de ontwerpfase aan tafel. Dat doen we deze keer anders! En dat kan ook omdat het een eigen project is. We zullen laten zien dat juist de betrokkenheid aan het begin een hogere duurzaamheid zal opleveren aan het eind.

Partnerschappen

De Community’s van Cirkelstad zijn natuurlijk gericht op het delen van kennis, elkaar te inspireren en volgende projecten op te pakken met een weer hogere ambitie. Maar hoe leuk is het als je projecten mét partners kunt oppakken? Zo is Eline Strijkers, partner van DoepelStrijkers, betrokken om het interieur te ontwerpen en te realiseren. En Nico van Hoogdalem, commercieel manager van de BAM in de regio, om gezamenlijk een bouwteam te vormen. Gelijk samen aan tafel scheelt een hoop werk. Je hoeft geen selectieproces op te zetten om te komen tot een bouwer. En de kennis van een bouwer meteen aan tafel, helpt om realistische zaken met elkaar af te spreken.

Duurzaam in realisatie én gebruik

Niet geheel toevallig zijn de betrokken partners ook partijen die meegewerkt hebben aan Circl. Die ervaring trekt Dick graag naar zich toe. Waar hij vooral geïnteresseerd in is geworden, is de Well-aanpak die gevolgd is bij het ABN-AMRO paviljoen. Dat we niet alleen kijken hoe duurzaam een pand gerealiseerd is, maar ook hoe duurzaam het is in gebruik. Het zal vast schelen in de onderhoudskosten. Belangrijker voor Dick was dat de medewerkers van de Vis Groep nu dus onderdeel gaan worden van het ontwerp. De Vis Groep wil graag ‘een goede werkgever’ zijn. Het helpt wanneer er bewust gekeken wordt naar bijvoorbeeld het daglicht, groen en de toepassing van gezonde materialen.

< Circulair inkopen (bouw)beurs en speed dates | Circulair bouwen vraagt om een convenant?! >