De Bouwplaats

Op de bouwplaats vind je alles rondom ‘doen’. We tonen de programma’s en projecten waarin wellicht ook jij een rol hebt, of zou willen hebben. Als je vragen hebt over de uitvoering kun je jouw (specifieke) hulpvraag stellen. Of kom je via de GroeneGids terecht bij ervaren partijen die je kunnen helpen. Met de productcatalogus bieden we een overzicht van tal van circulaire producten waar je nu mee aan de slag kunt.

Programma’s en projecten

Cirkelstad neemt initiatief om tot (bouw)projecten of programma’s te komen. Om de kennis die we hebben in de coöperatie ook toegepast te krijgen. Zo maken we onze ambitie waar! Dit doen we natuurlijk voor en door onze partners. Sterker nog, partners kunnen ook zelf het initiatief nemen tot programmering en Cirkelstad vragen om te faciliteren. In het overzicht van projecten en programma’s kun je de actuele voortgang bekijken en producten downloaden. Ook staat er hoe je zelf mee kunt doen. Ben je geïnteresseerd, dan weet je meteen wat je moet doen!

Hulp nodig?

Is circulair en inclusief bouwen ook jouw ambitie en kun je wat hulp gebruiken? In verschillende regio’s is een ‘bouwprogramma’ actief. Jouw project kan van A tot Z ondersteund worden. Of wellicht wil je eens in onze toolbox rondneuzen. Voor de meer specifieke vragen kun je terecht bij de helpdesks.

Bouwprogramma’s

Toolbox

Helpdesks

Groene gids

De ervaringen van onze partners zetten we graag in de etalage! Wat was de opgave? Wat hebben ze geleerd? En wat waren de succesfactoren? Wellicht kunnen zij op basis van hun ervaringen ook jou helpen. In de gids kun je makkelijk selecteren op branche, rol en expertise.

Circulaire product catalogus

Er zijn inmiddels tal van circulaire producten voor de bouw. Als het nou gaat over vastgoed, infra of buitenruimte. Hier kun je ze vinden! Met de catalogus wordt het overzicht gegeven. De producten worden op verschillende (circulaire) indicatoren beoordeeld. Zo zijn we aanvullend op de Nationale Milieudatabase waarmee we samenwerken. Op deze manier kun je makkelijk de vergelijking maken met de huidige lineaire producten. Laat jezelf overtuigen van het circulaire alternatief!