Duurzame 50 bekend

Het is zo ver, de lijst van de duurzame 50 is bekend gemaakt! 50 iconen die het verschil weten te maken in de route naar een duurzaam Nederland. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het gala op Building Holland op 18 april. Weet dat wij drie dagen lang voor de programmering op het circulaire podium zorgen, ben er dus bij.

(Het programma vind je hier).

Van de vijftig zijn er twaalf partijen die ook in Cirkelstad verband werken aan circulaire en inclusieve steden. Zo heeft SADC zich sterk gemaakt om tot uitgangspunten te komen voor circulaire bedrijventerreinen. NewHorizon introduceert urban mining op grote schaal in Nederland. Naast de projecten van de BAM, hebben zij ook het circulaire building platform ontwikkelt. VolkerWessels heeft het circulaire viaduct ontwikkeld. De TU Delft, mede onderdeel van het Centre for Sustainability, is net gestart aan het Accez-onderzoeksprogramma. Metabolic brengt voor verschillende steden en regio’s de grondstofstromen in beeld. Gemeente Utrecht verwerkt haar ervaringen met het aanbesteden van een circulaire weg. De ABN-AMRO realiseert Circl en deelt actief haar ervaringen. Alba en Copper8 begeleiden tal van organisaties op weg naar hun eigen circulaire ambitie. Anne Marie Rakhorst is onze wethouder en het Rijksvastgoedbedrijf is voor 3 jaar partner geworden van Cirkelstad om werk te maken van hun interne veranderproces.

Kortom, binnen de Nationale duurzaamheidsambities is circulariteit een belangrijkere rol aan het spelen. Als het aan Cirkelstad ligt, zal de komende jaren ook werk gemaakt gaan worden van onze inclusieve ambitie. Duurzaamheid belicht vanuit de techniek, maar juist ook vanuit de mens om samen werk te maken van een volhoudbare samenleving.

 

Meer info:

https://www.cirkelstad.nl/programma-building-holland/

https://www.duurzame50.nl/genomineerden-2018

 

< Circulariteit is route naar een écht duurzame bouwsector | Masterclass Inclusieve gebouwen – financiën >