Oplevering Het Nieuwe Normaal 1.0

Op initiatief van het Ministerie van BZK en Cirkelstad zijn Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag en Gemeente Utrecht samen met Dura Vermeer, Van Wijnen, Heijmans, VolkerWessels, Synchroon en BAM in 2019 het programma Samen Versnellen gestart. Om samen te werken aan één taal en standaard voor circulair bouwen. 

Ondersteund door Alba Concepts, Witteveen+Bos, Copper8, Metabolic en TU Delft is gewerkt aan deze nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal. Een groot programma dat een volgende fase in gaat. Het Nieuwe Normaal 1.0 wordt opgeleverd!

We lanceren Het Nieuwe Normaal 1.0 tijdens de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen op
7 december 2023

Meld je nu aan via deze link!

Agenda

13.00-13.40 Opening en plenaire ondertekening van het manifest van Het Nieuwe Normaal #daartekenikvoor

Een taal (over)leeft alleen als deze door iedereen gesproken wordt. Met de lancering van Het Nieuwe Normaal 1.0 is de verankering van deze standaard de volgende belangrijke stap. Onze toewijding aan het uitvoeren en borgen van Het Nieuwe Normaal in de sector tonen we door het ondertekenen van het manifest.

Tijdens deze conferentie zetten we plenair onze handtekening en roepen we jou als partner van Cirkelstad – en heel Nederland – op dat ook te doen. Zo wordt Het Nieuwe Normaal écht het nieuwe normaal in de sector.

Meer weten? Je kan het manifest van Het Nieuwe Normaal hier inzien en nu al voortekenen.

15.50-16.20 In debat over de implementatie van Het Nieuwe Normaal

Tijdens de conferentie zullen we ook in debat gaan over de implementatie van Het Nieuwe Normaal: hoe dan?! Samen met afgevaardigden van de 12 partners uit het Samen Versnellen-programma gaan we in gesprek, onder leiding van Noor Huitema (Co-founder Copper8), Hans Wamelink (Chair Construction Management & Entrepreneurship TU Delft) en Rutger Büch (Gemeentesecretaris Cirkelstad).

Praktische informatie en aanmelden

Wees een van de eersten die Het Nieuwe Normaal 1.0 ziet en meld je hier kosteloos aan voor de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen.

Datum: 7 december 2023
Tijd: 13.00-18.00
Locatie: Rijtuigenloods in Amersfoort

Het volledige programma vind je hier.

Vragen of meer weten? Neem contact op met .

Over Het Nieuwe Normaal 1.0: de nieuwe standaard voor circulair bouwen 

Het raamwerk van Het Nieuwe Normaal is tot stand gekomen middels meer dan 500 projectevaluaties. Deze projecten zijn geëvalueerd door met de projectleiders een evaluatie met Het Nieuwe Normaal af te nemen of databronnen aan te boren. Met de opgedane kennis en ervaring is een raamwerk ontstaan met indicatoren voor circulair bouwen en een validatiemethode die beschrijft hoe aan iedere indicator te voldoen.  

Sinds de start in 2019 is ieder jaar de voortgang openbaargemaakt. De tussentijdse feedback en nieuwe samenwerkingspartners hebben de standaard nog verder verrijkt. Denk aan partnerschappen met de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Lenteakkoord 2.0, G40, Netwerk Conceptueel bouwen en De Groene Huisvesters.  

Daarnaast is de groep ondersteunende bureaus uitgebreid met Buro BOOT, Arcadis, Volantis, Draaijer & Partners, Merosch, Brink, Antea Group, C-creators, RHDHV, Flux Partners, Meijs Ingenieurs en W/E Adviseurs.  

< Versnellingslab Circulair Bouwen: werksessie 1 | Excursie: Collectieve regio-aftrap circulair bouwen in Tricht >