Oplevering Het Nieuwe Normaal 1.0

Op initiatief van het Ministerie van BZK en Cirkelstad zijn Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag en Gemeente Utrecht samen met Dura Vermeer, Van Wijnen, Heijmans, VolkerWessels, Synchroon en BAM in 2019 het programma Samen Versnellen gestart. Om samen te werken aan één taal en standaard voor circulair bouwen. 

Samen met Alba Concepts, Witteveen+Bos, Copper8, Metabolic en TU Delft heeft Cirkelstad de afgelopen 4 jaar hard gewerkt aan deze nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal. Een groot programma dat een volgende fase in gaat. Het Nieuwe Normaal 1.0 wordt opgeleverd!

Op 7 december 2023, tijdens de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen, vieren we de oplevering van
Het Nieuwe Normaal 1.0

Meld je nu aan via deze link!

Agenda

13.00-13.40 Opening en plenaire ondertekening van het manifest van Het Nieuwe Normaal #daartekenikvoor

Een taal (over)leeft alleen als deze door iedereen gesproken wordt. Met de lancering van Het Nieuwe Normaal 1.0 is de verankering van deze standaard de volgende belangrijke stap. Onze toewijding aan het uitvoeren en borgen van Het Nieuwe Normaal in de sector tonen we door het ondertekenen van het manifest.

Tijdens deze conferentie zetten we plenair onze handtekening en roepen we jou als partner van Cirkelstad – en heel Nederland – op dat ook te doen. Zo wordt Het Nieuwe Normaal écht het nieuwe normaal in de sector.

Meer weten? Je kan het manifest van Het Nieuwe Normaal hier inzien en nu al voortekenen.

15.50-16.20 In debat over de implementatie van Het Nieuwe Normaal

Tijdens de conferentie zullen we ook in debat gaan over de implementatie van Het Nieuwe Normaal: hoe dan?! Samen met afgevaardigden van de 12 partners uit het Samen Versnellen-programma gaan we in gesprek, onder leiding van Noor Huitema (Copper8), Hans Wamelink (TU Delft) en Rutger Büch (Cirkelstad).

Praktische informatie en aanmelden

Wees een van de eersten die Het Nieuwe Normaal 1.0 ziet en meld je hier kosteloos aan voor de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen.

Datum: 7 december 2023
Tijd: 13.00-18.00
Locatie: Rijtuigenloods in Amersfoort
Aanmelden: klik op deze link

Het volledige programma vind je hier.

Vragen of meer weten? Neem contact op met .

Over Het Nieuwe Normaal 1.0 

Hoe is het raamwerk tot stand gekomen? Meer dan 500 projecten van de deelnemers zijn geëvalueerd door met de betreffende projectleiders een projectevaluatie af te nemen of databronnen aan te boren. Op basis van al deze kennis en ervaring is een raamwerk ontstaan met indicatoren voor circulair bouwen en een validatiemethode, zodat je precies weet hoe je aan iedere indicator kunt voldoen. 

Elk jaar is de voortgang openbaar gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een hoop feedback en nog meer partijen die mee wilden werken. Denk aan de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Lenteakkoord 2.0, G40, Netwerk Conceptueel bouwen en De Groene Huisvesters. Ook het aantal ondersteunende bureaus is uitgebreid met Buro BOOT, Arcadis, Volantis, Draaijer & Partners, Merosch, Brink, Antea Group, Ccreators, RHDHV, Flux Partners, Meijs Ingenieurs en W/E Adviseurs. 

< Versnellingslab Circulair Bouwen: werksessie 1 | Excursie: Collectieve regio-aftrap circulair bouwen in Tricht >