Gezocht: Testvloeren voor duurzame en losmaakbare gietvloeren

CircuWall is bijna 4 jaar actief op het gebied van losmaakbare lijmen en primers onder de naam CircuGlue welke worden gemaakt uit een gerecycled bindmiddel (plastic mono stroom). Uiteraard waterverdunbaar, formaldehyde-, oplosmiddel- en gifvrij. En heeft ook zeer recent de 9e plaats behaald bij de 2023 KvK Innovatie top 100.

Deze lijmen worden toegepast om behang losmaakbaar te verlijmen als glasweefsel/glasvlies, maar ook I-did vilt en andere behangsoorten als bijvoorbeeld Arqitex. Maar kunnen ook voor vele andere toepassingen worden ingezet.

Vanuit architecten kwam de vraag of het ook mogelijk was om met deze technologie losmaakbare gietvloeren te maken. Bij interne testen bleek dit verrassend goed te gaan. Zelfs met heftrucks erover heen rijden en remmen bleek geen enkel probleem, terwijl de vloer nog steeds prima losmaakbaar was.

Het geheim is het vervangen van de 2-component Epoxyprimer voor de 1-component CircuGlue Primer (waarmee direct een voordeel in duurzaamheid en gezondheid wordt behaald) welke vervolgens na droging direct met de PU gietvloer en afwerklaag afgewerkt kan worden. Hierna kan op elk gewenst moment de totale gietvloer worden verwijderd door afpellen (peeling off). Inmiddels is er ook Octrooi op verleend en zijn er vanaf 2021 al meerdere praktijkproeven succesvol uitgvoerd.

Vervolgens is Sika Nederland sterk geïnteresseerd geraakt in deze technologie en is dit systeem met de eigen PU gietvloeren uitgebreid gaan testen in zowel Nederland als Duitsland.

Recent zijn de proeven positief afgerond en zijn Sika Nederland en CircuWall op zoek naar vloeren waar deze nieuwe technologie in de praktijk getest kan worden. Uiteraard onder gezamenlijke begeleiding van CircuWall en Sika Nederland.

Contact
Wie hieraan wil meewerken, een vloer ter beschikking heeft of meer wil weten, kan zich melden bij Walter de Groot via of 0653 380491.

Links
CircuWall – www.circuwall.nl
k I-did vilt – www.i-did.nl
Arqitex – www.arqitex.com

< De markt staat open voor meer circulariteit in aanbestedingen | KlokGroep introduceert eigen duurzaamheidsstandaard >