Inbo organiseert collegereeks Ecologie

Aron Bogers, architect-partner bij Inbo, is door de Rotterdamse Academie van Bouwkunst gevraagd een collegereeks Ecologie vorm te geven. De reeks is eind augustus gestart en besteedt aandacht aan de stad als circulaire entiteit. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de studenten hun persoonlijke en professionele drijfveren ontdekken en daarmee op zoek gaan naar een mogelijke rol in de steeds sneller veranderende leefomgeving. Ze leren zichzelf de nieuwe manieren van denken eigen maken, vooral door het stellen van andere vragen.

Er wordt ruimte geboden aan gastsprekers met elk hun eigen expertise met betrekking tot circulaire economie binnen de gebouwde omgeving. Eerder al ontving de academie Duzan Doepel (Doepel Strijkers Architects) en Sybren Bosch ( Copper8). Verder worden nog verwacht de komende weken Jan Willem Croon (lector Hogeschool Utrecht), Gerard Roemers (Metabolic), Michel Baars ( New Horizon) en Francesca Cesa Bianchi (Stefano Boeri Architetti). Op 7 september kregen de studenten een inspirerend college op locatie. Namelijk bij Minitopia, een proeflab in ’s Hertogenbosch waar ‘lichte stedenbouw’ in de praktijk wordt onderzocht; er wordt daadwerkelijk flexibel, tijdelijk en duurzaam gewoond. Onder andere door Wouter en Ilse https://nos.nl/op3/artikel/2181889-ilse-en-wouter-wonen-voor-5000-euro-in-minitopia.html
Initiatiefnemers Rolf van Boxmeer en Tessa Peters, van Rezone, vertelden hoe zij de ruimtelijke kwaliteit van de stad willen bevorderen met Minitopia.
Voor de praktijkopdracht zullen de studenten een gebouw uit de portefeuille van Rijksvastgoedbedrijf onder de loep nemen en circulaire ontwerp oplossingen aandragen.

Voor meer informatie: /

< Studenten aan de slag met circulaire kantoorartikelen | Wethouder Anne-Marie Rakhorst: Impact, of de transitie van de stad >