Inschrijving Circulair Inkopen Academy geopend

De inschrijving voor de tweede editie van de Circulair Inkopen Academy is geopend! In dit opleidingsprogramma, dat wordt georganiseerd door PIANOo in samenwerking met Cirkelstad-partner Copper8, leren deelnemende organisaties de principes achter circulaire economie toe te passen op hun inkoopprocessen. Een belangrijk onderdeel van de Academy is het toepassen van de geleerde lessen op een eigen inkooppilot.

“De Circulair Inkopen Academy helpt om het inkoopproces stap voor stap te doorlopen, en te leren wat je per stap anders moet doen om circulair in te kopen,” aldus Jasper Passtoors (Gemeente Amsterdam), een van de deelnemers van afgelopen editie. Het video-verslag geeft een sfeerimpressie en laat deelnemers aan het woord over hun ervaringen.

Deelname aan de Circulair Inkopen Academy is mogelijk voor alle publieke en semi-publieke organisaties. Het afgelopen jaar deden ruim 60 deelnemers van een kleine 30 organisaties mee. Wel worden er een aantal eisen aan deelnemende organisaties gesteld: actieve deelname aan alle bijeenkomsten, het doorlopen van een eigen inkooppilot en het participeren met minimaal twee deelnemers, zowel vanuit inkoop als vanuit duurzaamheid / circulaire economie. Het jaarprogramma start in september 2017 en rondt af in juni 2018.

Het afgelopen jaar hebben deelnemers aan de Academy circulaire principes onder meer toegepast op inkooppilots op het gebied van kantoormeubilair, kleding, parkeergarage-verlichting, gereedschap en afvalmanagement. Voor al deze productgroepen blijkt dat het mogelijk is om principes achter circulaire economie terug te laten komen in het inkoopproces.

Meer informatie over de volgende editie is te vinden op PIANOo.nl. Mocht je meer willen weten of geïnteresseerd zijn om deel te nemen, dan kan je contact opnemen met Take Padding (PIANOo) via ln.oo1550645755naip@1550645755gnidd1550645755ap.ek1550645755at1550645755.

< Coöperatie Cirkelstad U.A. live | Circulair doen in De Bilt >