Circulair paviljoen ABN AMRO

BAM

Het ABN AMRO Paviljoen moet een voorbeeld worden voor de circulaire gebouwen van de toekomst. Het Paviljoen wordt een ‘living lab’ dat gedurende zijn levensduur (zonder, of met minimale waarde vernietiging) zich continue kan aanpassen aan de veranderingen in functionaliteit, zijn omgeving en innovatieve ontwikkelingen in de techniek. Circulariteit streeft er naar om de impact van het gebouw op de natuurlijke wereld die het vervangt zo klein mogelijk te maken. Om dit te bereiken faciliteert het ontwerp de meest hoogwaardig mogelijke herbruikbaarheid van het object, producten en grondstoffen en minimaliseert zo zijn huidige en toekomstige footprint. Om dit doel te bereiken, maakt het Paviljoen optimaal gebruik van zijn omgeving zonder daarmee zijn eigen flexibiliteit, zelfstandigheid en circulariteit te verliezen.

In het Paviljoen ervaart de gebruiker het circulaire karakter en beleeft hij de interactie tussen het gebouw en het klimaat, de samenleving en de techniek.

MEER INFO:
Externe URL