Circulaire kantoorinrichting

Rever

Voor GroenWest, een woningcorporatie in het Groene Hart, heeft Rever het hoofdkantoor in Woerden opnieuw ingericht. In het ontwerp is duurzaamheid een leidraad geweest; verschillende duurzame materialen en oplossingen zijn toegepast en bestaande materialen hergebruikt.

Het gebouw waar GroenWest zich in begeeft is een belangrijk onderdeel van hun identiteit, dit blijkt mede uit deze opvatting: “Wij blijven met onze voeten ‘in het veen van ons werkgebied’ staan door als organisatie contact te houden met alle lagen in de samenleving, van buurtbewoners tot de wijkagent en de wethouder.” Deze opvatting inspireerde interieurarchitect Loran Kampen tot een ruimtelijk concept waarin de vier etages in het pand ieder een grondlaag representeren, dit is zichtbaar doordat op elke etage een andere kleur is toegepast. De verbinding tussen de lagen is gecreëerd in de interne trappenhuizen door de schijven tussen de etages te bekleden met een gerecycled hardhout. De trappenhuizen vormen daarmee de eye-catchers van het pand, bovendien zijn de trappenhuizen bewust aantrekkelijk gemaakt om beweging te stimuleren en zo het gebruik van de lift te verminderen.

MEER INFO:
Externe URL