Circulaire productencatalogus

Ben jij op zoek naar een circulair alternatief voor producten voor jouw woning of gebouw? Deze catalogus geeft jou het circulaire alternatief. In deze tweede versie is de lijst uitgebreid van 70 tot circa 200 producten!

De productkaarten bevatten onder andere informatie over de leverancier van een specifiek product, algemene productinformatie en informatie over de circulaire eigenschappen. Deze zijn geordend volgens de structuur van de NL/SfB. Naast financiële gegevens over de producten zijn de volgende circulaire eigenschappen van verschillende producten zijn opgenomen:

  • Schaduwkosten
  • Herkomst inkomende materialen
  • Toekomstscenario materiaal/product
  • Technische levensduur van het product

Download de catalogus 2.0 (xls)

Heb je vragen over deze versie 2.0, neem dan contact op met Alba Concepts.

Digitale versie

De catalogus is inmiddels ook digitaal beschikbaar. Deze digitale versie wordt continue verder ontwikkeld. Je vindt de digitale versie op deze pagina.

Cirkelstad en het GSE System hebben in dit in partnership gerealiseerd. Hét circulaire initiatief, gevisualiseerd en de circulaire footprint van de bouwproducten doorgerekend op basis van de Sustainable Footprint Standard – Circular Footprint die wordt beheert door het Nationaal Duurzaamheid Instituut. De product catalogus visualiseert, documenteert, verifieert en publiceert de Circulaire Footprint van elk materiaal of product dat in de bouw gebruikt wordt. Producenten kunnen hun producten aanmelden zodat de uitvoerende partijen, zoals architecten, bouwbedrijven, opdrachtgevers onderbouwde verantwoorde keuzes kunnen maken.

Digitale versie catalogus

Producten aanmelden

Heb je vragen over deze digitale versie, neem dan contact op met Wytze Kuijper.

Wytze Kuijper

Spinner Amersfoort en Utrecht, Coördinatie programmering

06  2296 8568

Versie 1.0

Mocht je nog even willen kijken naar de vorige versie (1.1) van de productencatalogus? Die kun je ook nog downloaden.