De Bibliotheek

De bibliotheek is onze verzamelplaats van de meest relevante kennis en inzichten. Én ook de plek waar we deze koppelen aan concrete handvatten en trainingen zodat je er meteen iets mee kunt doen. Leer de basis over circulair bouwen, doe inspiratie op met onze greenpapers, of verdiep jezelf verder in een onderwerp door onze lunchlezingen of voorbeeldprojecten. Cirkelstad creëert ieder jaar het overzicht: wat zijn de belangrijkste thema’s binnen circulair en inclusief bouwen, die we samen concreet willen maken? Deze vind je in de Top 10 vragen en antwoorden.

Neem als partner van Cirkelstad ook eens een kijkje in de Cirkelstad Academie voor meer verdieping en unieke programmering.

Laat je inspireren

Uitgelicht: De Top 10 vragen uit de praktijk, editie 2022

Hulp bij de circulaire en inclusieve bouwpraktijk. Een maal per jaar brengt Cirkelstad alle hulpvragen over circulair en inclusief bouwen samen in één overzicht. Het resultaat: een top 10 met 5 praktische vragen (én antwoorden) en 5 systeemvragen. Lees hier meer over de enquête en de thema’s die we dit jaar gezamenlijk concreet willen maken.

Verder in de bibliotheek

Verder verdiepen in een thema? Elke trimester organiseert Cirkelstad een Voordelunch-lezingen serie. Afgelopen keren waren dat Biobased bouwen en Versnellen in het MKB. Benieuwd naar concrete voorbeeldprojecten van onze partners, kijk dan eens in de GroeneGids. In de special edition van ons Stadsblad vind je o.a. inspirerende verhalen van bestuurders, en bieden we een overzicht van de stand van zaken in Nederland.