Nieuw circulair kantoor Urban Climate Architects

Urban Climate Architects groeit. En als je licht, lucht en ruimte verkoopt is het ook prettig als je eigen huisvesting daaraan voldoet. Licht en lucht is voldoende aanwezig in ons huidige kantoor, maar ruimte begon toch wel problematisch te worden.

Een zoektocht naar een nieuwe plek heeft ons gebracht op de Spoorsingel in Delft, waar een karakteristiek bestaand garagepand leeg kwam te staan en voor ons de sfeer en ruimte bood die wij nodig hebben.

Als partner van Cirkelstad moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven. Dus; practice what you preach!

Het nieuwe kantoor wordt door ons volledig circulair herontwikkeld. Het bestaande casco wordt in tact gelaten en veel van de bestaande onderdelen worden hergebruikt of zo aangepast dat het een nieuw leven krijgt. Zo wordt de bestaande TL-verlichting bijvoorbeeld omgebouwd naar duurzaam LED en wordt al het overige materiaal (zoals de houten balken van het bestaande entresol) in het gebouw hergebruikt zodat er eigenlijk geen sprake is van afval.

Daarnaast zijn alle nieuwe onderdelen volledig circulair ingekocht. New Horizon levert een groot deel van de materialen, en de klimaatinstallaties zijn door ons geoogst uit een ander gebouw.

Ook is het kantoor ontworpen voor tijdelijkheid. Alles wat wij toevoegen kan op eenvoudige wijze ook weer verwijderd worden, na-isolatie van het dak gebeurt door groene sedumbakken, de nieuwe vergaderkamers zijn hergebruikte kassen, een volkswagenbusje en een oude schaftkeet welke met het bestaande hout wordt bekleed. Daarnaast komt er veel groen in het pand, wat een akoestische functie heeft, positief is voor de luchtkwaliteit en als ruimteverdeler gaat fungeren.

Vanaf 1 november kunnen we aan de slag en willen we in 8 weken de bestaande hal omturnen naar een modern architectenbureau waarbij we genoeg licht, lucht en ruimte hebben om de komende jaren door te groeien.

Ook voor ons is dit project een leerproces, wij houden alle bevindingen en de voortgang bij via onze website.

 

Volg de voortgang van het nieuwe kantoor via: http://www.ucarchitects.com/architecture/new-uca-office-at-the-spoorsingel-delft/

< Duurzaam bouwen begint van onderaf | Paviljoen van geleende onderdelen voor World Design Event >