Partnerdag Cirkelstad: Ben jij erbij?!

Datum en tijd: 6 november, 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Blue City, Maasboulevard 100 Rotterdam (oude Tropicana).

Dit evenement is al geweest, op zoek naar de partnerdag van 2020? Die vindt je hier!
Alleen toegankelijk voor partners van Cirkelstad

Partnerdag 2020

Ben jij erbij?! De partnerdag van Cirkelstad is terug van weggeweest. Voorheen organiseerden we tweemaal per jaar een partnerdag. De mogelijkheid om de partners uit het gehele land te leren kennen. Hier zijn we vanaf gestapt toen we begonnen met de nationale werkconferentie. De 3-daagse op Building Holland.

Vorige Cirkelstaddag in C-Bèta

Maar de vraag popte onder de partners toch weer op. Daarbij… omdat we officieel een coöperatie zijn, hebben we ook een moment te organiseren om de partners bewust te betrekken bij de koers die we varen. Dus.. hij is er weer! Ben jij erbij?! En neem je meteen iemand uit je organisatie mee? Dan kunnen we deze dag ook meteen inzetten om te zorgen dat jouw woord intern breder gedragen gaat worden. Hij of zij zal vast vol enthousiasme terug naar huis gaan!

Het programma bestaat uit:

13.00-14.00 uur: Interactief welkom

We starten niet plenair, maar bij binnenkomst willen we meteen 1 op 1 met je in gesprek. Zodat we als coöperatie ook echt weten wat er speelt onder de partners. ´Onder ons´, zullen we zeggen. Om de wensen en vragen bij je op te halen over:

 • Werkconferentie 2020.

Wytze Kuiper wil van jou weten van welke thema´s jij meer wil weten. Wat zou jij op onze Werkconferentie op Building Holland geprogrammeerd willen zien? Ken jij overigens zelf goede sprekers… heb jij of jouw organisatie ambitie om zelf op het podium te staan?

 • GroeneGids.

Kaj van Leeuwen start met onze eigen GroeneGids. Het overzicht van alle partners met hun vakmanschap. Zodat Nederland ons kan vinden en met ons aan de slag gaat. Iedereen kan erin komen te staan, mits je een referentie aanlevert!

Partners, upload je referentie hier

 • Impactmeter.

Wat is nou de impact van Cirkelstad? Dat zouden we aan het einde van elk jaar in beeld willen brengen. Die impact maken vooral de partners… dus hoe kunnen we jou vragen om te rapporteren? Over wat dan?

 • Community of Innovation.

Heb jij een innovatie, doe dan mee aan de Community. Pieter Verstijnen gaat graag met jou het gesprek aan? Kom je dienst of product pitchen. Wellicht lukt het ter plekke een filmpje te maken en kom je in onze innovatie etalage.

 • Sociale innovatie.

Gaaf dat circulariteit meer aandacht krijgt. Hét moment om inclusiviteit met jou actief invulling te geven. Cora Jongenotter wil van jou weten: ´Welke (uit)vraag kom jij tegen in de markt?´. Wij gaan je helpen!

Kom voorbereid langs! Sterker nog, twee weken van te voren kun je zelf al invulling geven aan de GroeneGids. Vraag het jouw spinner.

14.00-15.30 uur: Vijf toonaangevende cases

Vijf stoere cases die vragen om opschaling. Hoe dan? Daar vragen we jouw denkkracht op… en misschien ook wel je inzet.

 • Case: Nieuwbouw opgave

Monique Donker (Offroadinnovations) is nu met 8 scholen actief om deze circulair te realiseren. Zij deelt haar ambitie om van 8 circulaire scholen naar 800 te komen. Hoe komt ze daar en wie ambieert een eigen rol?

 • Case: Sloop opgave

Ger Kwakkel (Den Haag) presenteert de sloopopgave van de stad Den Haag. Die omvang, is er niet veel meer potentie te behalen wanneer er één all-in urban mining aanpak inregelen? Waar moet Ger dan werk van maken?

 • Case: Transformatie opgave

Yvette Govaart (Blue City) leidt de transformatie van Bleu City. Elke aanpassing, elke uitbereiding vraagt om innoveren. Kun jij ook een innovatieve bijdrage leveren. Of hoe krijgen we de huidige innovaties opgeschaald?

 • Case: Circulaire portefeuille management

Karen Nuij (Bouwcampus) werkt aan de vastgoedportefeuille van bijvoorbeeld een politie of defensie. Wat zijn nou de inzichten, de ervaringen om op portefeuilleniveau ervoor te zorgen dat projecten circulair worden uitgevoerd?

 • Case: Circulaire gebiedsontwikkeling.

Jeroen van der Waal (Amsterdam) presenteert hun concept aanpak circulaire gebiedsontwikkeling. Is deze aanpak volledig en ook realiseerbaar? Kunnen en gaan ook andere gemeenten hiermee aan de slag?

Achteraf maken we een boekje van deze vijf cases. Om zo de ervaringen en inzichten van vandaag de dag vast te kunnen houden. We willen jou inbreng dus graag vastleggen!

15.30-16.00 uur: Koers Cirkelstad

In 2017 is het collegeprogramma gepresenteerd: ´Het fundament is gelegd, tijd voor opschaling´. Rutger Büch (namens het programmateam) en Rutger Sypkens (namens de Raad van Toezicht) presenteren het eerste jaarboek met de voortgang in verhaal en cijfers.

Twee weken vooraf krijgen alle partner het jaarboek toegestuurd en is ie hier te downloaden.

16.00-17.00 uur: Vuurwerk!

Nee geen echt vuurwerk, maar echt vuurwerk. Elk kwartier lanceren we een nieuw initiatief!

Na 17.00 uur: Afsluiting met borrel

Dus,

 • ben je partner van Cirkelstad,
 • zet woensdag 6 november 13.00 – 17.00 uur in je agenda,
 • nodig een collega uit,
 • en meld je nu alvast aan!

We hopen je te zien op woensdag 6 november! Rutger Büch, gemeentesecretaris

BlueCity, Maasboulevard 100 Rotterdam

Cirkelstad en BlueCity in woord en beeld

Aanmelden partnerdag

< Leadax Symposium: Circulariteit én winstgevendheid | Column: Circulair BZK in zicht >