Partnerdag

Op onze partnerdag op 2 juni kunnen we elkaar eindelijk weer ontmoeten. Samen vieren we ons 5-jarige jubileum als coöperatie, vieren we onze successen én werken we toe naar een eenduidige en sectorbrede standaard voor circulair bouwen in 2023. Deze dag staat voor verbinding: we willen iedere partner de gelegenheid geven om zichzelf te laten zien. Wat kom jij brengen? Wie neem jij mee? Kortom: jij bent erbij, #watanders?

Duik in Het Nieuwe Normaal in de Bibliotheek

In deze blog leer je meer over ons programma in de Bibliotheek. Jij bent erbij, #watanders? Lees verder.

Partnerdag 2022: Meld je aan!

 Wat staat er onder meer op het programma op onze Partnerdag? Lees verder.

Programma

Op Camp Common Grounds in Amersfoort staat de dag in het teken van verbinding. Op onze partnerdag maken we onderscheid tussen drie ‘eilanden’: het Park, de Bibliotheek en de Bouwplaats.

12.30 uur – Inloop in het Park

We ontmoeten elkaar en verbinden in het Park. Informeel samenzijn; leer andere partners beter kennen met praktische oplossingen en best practices, match tussen vraag & aanbod, bouw mee aan het kantelpunt en geef je ongezouten mening over de toekomst van Cirkelstad. Uiteraard is hier ook ruimte voor in diverse pauzes.    

13.00 uur – Opening in de Bibliotheek

We verwelkomen onze partners, vieren ons 5-jarig jubileum, organiseren de ledenvergadering – samen met Rutger Sypkens (voorzitter Raad van Toezicht Cirkelstad) – van onze coöperatie en nemen je mee in het jaaroverzicht.

13.30 uur – Deep Dive; Het Nieuwe Normaal in de Bibliotheek

In de Bibliotheek werken we samen toe naar een eenduidige en sectorbrede standaard voor circulair bouwen; Het Nieuwe Normaal. Na een algemene introductie van Noor Huitema (Copper8), kun je verdiepen op:

 • Het raamwerk van Het Nieuwe Normaal 0.3 – Gerard Roemers (Metabolic)
 • Inleiding Het Nieuwe Normaal projectevaluator – Noor Huitema (Copper8)
 • Welk kennisproduct/tool heb jij die bijdraagt om Het Nieuwe Normaal te kunnen realiseren? – Tessa Verhulst (Alba Concepts) en Jessica Broeders (Cirkelstad)
 • De zachte factoren bij circulair bouwen implementeren – Manon Eikelenboom (VU Amsterdam), Elonie Kooter (VU Amsterdam) en Mart van Uden (TU Delft)

En wissel ervaringen uit rondom Het Nieuwe Normaal met jouw marktsegment o.l.v. Wytze Kuiper (Cirkelstad). We horen van ervaringsdeskundigen vanuit onder meer de woningbouw, utiliteit en gebiedsontwikkeling wat Het Nieuwe Normaal hen heeft opgeleverd. Zo horen we meer over de tijdelijke, demontabele Rechtbank door Menno Rubbens (cepezed projects) en de gebiedsontwikkeling Vogelhof van Wim Beelen (gemeente Utrecht). Ook gaan we met elkaar in gesprek wat er voor nodig is om deze standaard in diverse marktsegmenten om te vormen tot ‘normale’ werkwijze. Zo is Bas Roelofs (Witteveen+Bos) aanwezig om de ontwikkelingen rondom infra en Het Nieuwe Normaal toe te lichten.

14.45 uur – De Nationale Agenda; van chaos naar richting in de Bibliotheek

Cirkelstad, Transitieteam Circulaire Bouweconomie en Platform CB’23 werken al langer samen om ieder jaar (praktische) vragen over circulair bouwen binnen de bouwsector op te halen waar antwoorden op moeten komen, voor de programmering van Futurebuild Holland en de Cirkelstad Special Edition Stadskrant. Hoe kunnen we deze samenwerking nauwer bestendigen voor nog meer nationale impact? Discussieer mee samen met Gertjan de Werk (Cirkelstad), Edwin van der Wel (Transitieteam Circulaire Bouweconomie) en Vincent Gruis (Platform CB’23)!

15.00 uur – Pak jouw kans tijdens de Projectenparade op de Bouwplaats

We hebben op de Bouwplaats voor partners de mooiste, uitdagendste en interessantste (bouw)projecten en programma’s met circulaire ambitie geselecteerd. Diverse opdrachtgevers en opdrachtnemers uit uiteenlopende marktsegmenten stappen op de zeepkist tijdens de Projectenparade. Daar pitchen ze hun project, lichten hun hulpvraag toe en geven aan hoe jij kunt meedoen met:

 • Circulaire ontwikkeling woonwijk Common Woods – Rickwin Huisman (BOOM builds)
 • Omgevingsregister – Sander Beeks (Madaster)
 • Beslisboom Hoogwaardig Hergebruik Bouwproducten – Kees Faes (SGS Search)
 • De Circulaire Weg – Frederike Noppers (De Circulaire Weg)
 • Ambitieweb/Buyer group Circulaire Scholen – Monique Donker (Circular Schools)
 • Leerlijn Circulaire Economie Gemeenten – Wouter van Twillert (C-creators)
 • Holistic Urbanism – Maurits van Hoogevest (Building The New)
 • City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen – Gertjan de Werk (Cirkelstad)
 • Circulaire sloop Provinciehuis Gelderland – Maik Knuiman (provincie Gelderland)
 • Buyer group Circulaire en Biobased bouwmaterialen – Gerben Hofmeijer (Rebel Group)

16.00 uur – Het Slotdebat: Nederland en het Nieuwe Normaal in de Bibliotheek

Ferdi Licher (Directeur Bouwen en Energie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken) vertelt zijn plannen voor Nederland en gaat met de partners in gesprek hoe dit samen oploopt met Het Nieuwe Normaal.

En ieder jaar wordt er tijdens de partnerdag een ereburger benoemd, omdat diegene een bijzondere plek heeft binnen Cirkelstad en zich onvoorwaardelijke inzet om werk te maken van steden zonder afval, zonder uitval. Wie krijgt dit jaar het ‘kruisje’ van resthout opgespeld?

17.00 uur – Verbinden in het Park

Opnieuw is er informeel samenzijn. Eet met ons mee. We hebben een verse (vega of vegan) pizza voor je rechtstreeks uit de oven. Ga zitten om het kampvuur voor het goede gesprek! En wie weet is er zelfs muziek…

Jaarboek

Tijden de partnerdag wordt het jaarboek gepresenteerd.

Overzicht

Partnerdag gemist? Hier lees je het overzicht van vorig jaar.

Meedoen

Wil jij onderdeel zijn van programma’s en projecten?

Hoogtepunten

Wil je weten hoe voorgaande edities van de partnerdag eruit zagen? Hieronder een impressie van wat je kunt verwachten tijdens dit evenement!Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan contact op met , of meld je aan voor de partnerdag 2022!