CircuWall, wandafwerkingen

Partner in Rotterdam
Walter de Groot - Eigenaar

I: Glasweefsel, glasvlies en papier in elke eindkleur of fotoprint naar keuze 

CircuWall heeft de ambitie om de wandafwerkingsproducten als glasweefsel, glasvlies en (gerecycled) papierbehang welke zij produceert direct in de fabriek te voorzien van een zeer dunne coating van circa 4 micrometer en deze na gebruiksduur of einde levensduur te recyclen waardoor minimaal 70% hergebruikt kan worden.

Door de toepassing van deze dunne coating wordt er in vergelijk met muurverven welke  normaliter over genoemde producten worden aangebracht in een droge laagdikte van gemiddeld 70 micrometer bij 1,5 laag bespaard 95% verfgrondstoffen, 95% drinkwater, 95% plastic emmers met deksel, 95% pallets en transportbewegingen.

Eén kilo muurverf produceren veroorzaakt één kilo CO-2 uitstoot. De besparing van 95%  is 950 gram per kilo muurverf, wat met een gemiddeld verbruik van 1 kilo voor 6 m2 gelijk is aan 158 gram per m2 besparing aan CO-2 uitstoot.

Wij hanteren ook een terugkoopgarantie op de geleverde producten welke we in de fabriek laten smelten en 70% van de grondstoffen hergebruiken  om nieuwe glasweefsel of glasvlies van te maken. Het papierbehang wordt voor meer dan 90% gerecycled en weer nieuw papier van gemaakt.

II: Losmaakbare lijm

Om genoemd behang eenvoudig te kunnen verwijderen zonder schade aan het behang of de ondergrond hebben we een losmaakbare lijm ontwikkeld op basis van een Natuurlatex. Oplosmiddelvrij, gifvrij en watergedragen. Eenvoudig verwerkbaar met kwast, rol of spuit en makkelijk los te maken door te knikken en lostrekken.

Deze lijm is ook geschikt om vele andere ondergronden losmaakbaar aan elkaar te verlijmen. Bijvoorbeeld gipsplaten, karton, hout, MDF, HPL, vilt, Trespa, tegels, steenachtige materialen enzovoorts. Door deze lijm is het zelfs mogelijk geworden om een losmaakbare en circulaire gietvloer (CircuFloor) te ontwikkelen!

Ambitie

Onze ambitie is om wereldwijd zoveel als mogelijk verschillende producten losmaakbaar te verlijmen zodanig dat deze producten hergebruikt of gerecycled kunnen worden waardoor er minder afval ontstaat, minder grondstoffen voor nieuwe producten nodig zijn, minder transportbewegingen en er veel minder CO2 wordt uitgestoten.

Transitie

Onze rol hierin kan zijn door te adviseren, ondersteunen, participeren in en ontwikkelen  van losmaakbare producten welke eenvoudig hergebruikt kunnen worden.

Partner

De reden om partner te worden is om kennis te delen, samen te werken en te ondersteunen met kennis en ervaring waar nodig en mogelijk.