Kingspan Geïsoleerde Panelen

Partner in Amsterdam
Pieter Snelder - Managing Director Benelux

De circulaire economie is booming, maar de weg omhoog kent vele stappen. Kingspan weet – net als alle bouwpartijen – nog niet waar het eindigt met de circulariteit in de bouw. Wij grijpen daarom alle kansen aan om duurzame groei te maximaliseren.

Het beste voorbeeld van Kingspan’s streven naar duurzaamheid is onze belofte om in 2020 een Net-Zero Energy bedrijf te realiseren. In 2020 is de productieketen van Kingspan volledig energieneutraal en zijn onze producten op basis van minder materiaal steeds beter herbruikbaar. En dat terwijl de (thermische) prestaties toenemen, net als de service richting eindgebruikers en montagepartijen.

Een ander voorbeeld is ons Ocean Plastic Clean-up programma. Daarvoor partneren we met EcoAlf Foundation, om actief bij te dragen aan het verwijderen van 150 ton plastic per jaar uit de Middelandse Zee. Door deelname aan dit programma committeert Kingspan zich aan het recyclen van 500 miljoen plastic flessen in 2023, onder meer uit het EcoAlf programma. Het plastic wordt gerecycled tot grondstof van Kingspan isolatiekernen.

Wij werken vanaf de inkoop van grondstoffen tot de levering van onze eindproducten samen met leveranciers die dezelfde toewijding hebben op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast zijn wij als partner nauw betrokken bij verschillende organisaties en allianties die nodig zijn voor de uitbouw van de circulaire economie. Ook het netwerk van Cirkelstad is daar een mooi voorbeeld van.