reA

Partner in Amsterdam
Barry van Waveren - Principal Architect

Met reA architectuur richten wij ons op het slim hergebruiken van de bestaande gebouwde omgeving. Dit gebeurt in de vorm van renovatieprojecten, waarbij de bestaande structuren worden hergebruikt, maar een belangrijk speerpunt is het remixproject. Overtollige gebouwen worden daarbij gedemonteerd in herbruikbare bouwkundige elementen, zoals prefabbeton gevels en vloeren. Met deze elementen worden nieuwe gebouwen ontworpen en gerealiseerd. Leegstaande kantoren kunnen daarmee terugkomen als hoogwaardige woningen met een grote ruimtelijke kwaliteit.

Het remixproject past bij uitstek binnen de circulaire ambities van Cirkelstad. Om het remixproject ook werkelijkheid te maken zullen vele partijen uit de wereld van het vastgoed de ambitie moeten delen. Van gemeente tot eindgebruiker, van ontwikkelaar tot belegger. Het netwerk van Cirkelstad biedt daartoe interessante mogelijkheden, zowel voor concrete betrokkenheid als voor opbouwende kritiek.

Naast het remixproject ben ik zeer geïnteresseerd in de projecten van de andere betrokkenen en verwacht ik daar zelf ook het een en ander aan bij te kunnen dragen.