Studio Wae

Partner in Utrecht
Tynke van den Heuvel - Eigenaresse
Studio Wae maakt design producten van afvallen uit Urban mining. Tynke van den Heuvel eigenaresse van Studio Wae heeft 14 jaar in een familiebedrijf gewerkt dat metalen en elektronica afvallen recyclede. “ Ik heb van jongs af aan geleerd dat door afvallen een kleine bewerking te geven deze stroom een grondstof kan worden. Dus in plaats van een kostenpost een positieve waarde krijgt”. De bouw eist de meeste grondstoffen van moeder aarde en levert ook de grootste afval stroom. Mijn ambitie is om zo veel mogelijk deze afvalstromen her te gebruiken en echt impact te maken op deze afvalstromen.
Dit doe ik door opschaalbare mooie en competitive producten op de markt te brengen die qua eigenschappen en kwaliteit niets onderdoen aan niet circulaire producten.
Samenwerkingsverbanden zijn daarbij zeer belangrijk. Zo werk ik samen met New Horizon een urban miner waar ik tapijttegels en gerecycled beton afneem maar ook met grote distributiekanalen als MBI de Steenmeesters die een deel van de 76% Circulaire sierbestrating van The Right Wae collectie op de markt brengen. Zo is ook het partnership van de verbinder Cirkelstad erg belangrijk voor mij om aan de markt te laten zien wat er nog allemaal voor moois gemaakt kan worden als een pand afgebroken wordt. Cirkelstad verbind producten, diensten en het circulaire gedachtengoed met elkaar en daardoor ontstaan er ook weer nieuwe producten. Zoals een wandkleed van gerecycled tapijt bijvoorbeeld.
Wij maken onder andere: Circulaire sierbestrating van minimaal 76% circulaire grondstoffen uit Urban mining. Circulaire en modulaire banken van minimaal 76% circulair beton. Gerecyclede Dutch design tapijttegels uit afvallen van tapijtfabrieken en/of uit Urban Mining. Akoestische wandbekleding van kurk, tapijt en gerecyclede kleding. Gordijnen van vervilte kleding. En vraagstukken zijn altijd welkom.