Programma’s en projecten

De communities die lokaal actief zijn (de Cirkelsteden), zijn voornamelijk gericht op de kennismaking met het lokale netwerk. Je eigen kennis en vragen delen om zelf geholpen te worden. Hiermee  zorgen we er voor dat circulaire en inclusieve kennis meer en meer collectief gedragen wordt. Deze collectieve kennis willen we vervolgens op zo veel mogelijk plaatsen ook toepassen. Zo werken we daadwerkelijk toe naar een bouwpraktijk waarin circulair en inclusief bouwen tot het nieuwe normaal behoort.

Vanuit Cirkelstad werken we daarom aan tal van programma’s en projecten. Om met opdrachtgevende en opdrachtnemende partners ook werk te maken van onze missie in de praktijk. Wij nemen zelf initiatief om tot programma’s en projecten te komen. Maar wil jij het initiatief nemen en heb je onze hulp nodig? Neem direct contact op! Zetten we samen de schouders er onder en nemen we ook jouw initiatief hieronder op.

Programma’s

Projecten

Circulaire productencatalogus

Ben jij op zoek naar een circulair alternatief voor producten voor jouw woning of gebouw? Deze catalogus geeft jou het circulaire alternatief. In deze tweede versie is de lijst uitgebreid van 70 tot circa 200 producten!

De productkaarten bevatten onder andere informatie over de leverancier van een specifiek product, algemene productinformatie en informatie over de circulaire eigenschappen. Deze zijn geordend volgens de structuur van de NL/SfB. Naast financiële gegevens over de producten zijn de volgende circulaire eigenschappen van verschillende producten zijn opgenomen:

  • Schaduwkosten
  • Herkomst inkomende materialen
  • Toekomstscenario materiaal/product
  • Technische levensduur van het product

Meer informatie:

Projectleider: Wytze Kuijper, 

Mis je een programma of project? Neem dan contact op met Rutger Büch.