Studenten aan de slag met circulaire kantoorartikelen

Drie internationale studenten van de VU gaan aan de slag met Circular Office Supplies, een project van Green Business Club (GBC) Zuidas in samenwerking met Green Office VU. Tijdens deze pilot starten ze met de aanleg van een catalogus van circulaire varianten van veelvoorkomende kantoorartikelen. Ze gaan hiervoor om tafel met officemanagers van een aantal bedrijven in Zuidas om de behoefte in kaart te brengen. Het streven is om minstens bij één bedrijf één product te vervangen door een meer duurzame en circulaire variant.

Kantoorartikelen is breed geïnterpreteerd, ook de catering behoort tot het werkveld van de studenten. Er valt te denken aan software om paperless te werken, cartridges voor printers, meubilair, verlichting, bruiswater en natuurlijk de koffiebeker. Dat er concrete winst te behalen valt door kritisch kijken naar de inkoop, bewijst Accenture. In het bedrijfsrestaurant van deze participant van GBC Zuidas werden onlangs alle sauzen vervangen door een eierloze variantie, bedoeld om CO2-uitstoot te reduceren. Ook stapte het bedrijf over op Paperwise, duurzaam papier gemaakt van landbouwafval.

De studenten krijgen de rol als junior consultant en adviseren bedrijven over de voor hen meest geschikte producten. Ze leveren een pasklaar advies, gebaseerd op de specifieke wensen en eisen van een bedrijf. Hiermee nemen ze werk uit handen van officemanagers en dragen bij aan het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Voor de studenten is het een waardevolle kans kennis op te doen over de het bedrijfsleven.

Meer informatie? Neem contact op met projectmanager Nina van den Berg van Green Business Club Zuidas ln.bu1563918989lcsse1563918989nisub1563918989neerg1563918989@anin1563918989.

< Bouwprogramma MRA helpt Cirkelstad versnellen | Inbo organiseert collegereeks Ecologie >