Studenten Rotterdamse Academie van Bouwkunst aan de slag bij Rijksvastgoedbedrijf

Zaterdag 14 oktober volgden studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst een workshop voor hun collegereeks Ecologie.

Locatie: Voormalig postsorteercentrum in Arnhem, een gemeentelijk monument van Rijksvastgoedbedrijf gelegen naast het centraal station. Cirkelstad zorgde voor de connectie tussen Peter Eitjes van Rijksvastgoedbedrijf en de academie.

Onder leiding van docenten Aron Bogers en Eef Middendorp hebben de studenten in vier werkgroepen, op vier verschillende schaalniveaus, de grootste kansen voor Rijksvastgoedbedrijf inzichtelijk gemaakt redenerend vanuit de circulaire economie. Wat betekent de transitie in zijn geheel voor de portefeuille van Rijksvastgoedbedrijf? Hoe zou een verschuiving van eigenaarschap er uit kunnen zien? Welke samenwerkingen zijn mogelijk interessant? Specifiek voor de plek, op welke manieren kan het gebouw, met de komst van het nieuwe station, weer in verbinding staan met haar omgeving? Hoe kan maximale flexibiliteit naar de toekomst toe worden gecreëerd? Welke functies zou het gebouw kunnen huisvesten? Allemaal vragen die aan bod kwamen.

Aan het eind van de middag werden de eerste plannen gepitcht aan de gemeentesecretaris van Cirkelstad, Rutger Buch, de studenten werden hierbij verder gestuurd richting hun eindproduct.

Daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Op donderdag 26 oktober presenteren ze het eindresultaat en kunnen de ideeën worden overhandigd aan Rijksvastgoedbedrijf.

Download de pdf met het resultaat

 

Meer informatie:

Eef Middendorp –

 

< Cirkelstadplein op Building Holland | Landelijke dag verplaatst >