2. Marktontwikkeling

Om meters te maken binnen circulair en inclusief bouwen is het cruciaal om met elkaar dezelfde taal te spreken. Hiermee kunnen we zorgen dat iedereen op elkaar ingespeeld is, om zo de kringlopen te sluiten en de markt verder te ontwikkelen. Binnen dit thema geven we een beknopt antwoord op de meest gestelde vraag uit ons netwerk. Benieuwd waar deze thema’s op gebaseerd zijn? Dat kun je hier lezen.

Praktische vraag

Hoe kom ik in contact met andere partijen in de bouwketen?

Een economie, en dus ook de circulaire, kan zich pas ontwikkelen als er een markt gaat ontstaan. Dat gaat verder dan de community sessies die Cirkelstad organiseert (zie Kennisoverdracht). Uitgelegen mogelijkheden om elkaar te leren kennen, en te weten wie welke inhoudelijke kennis bezit. Echter is er nog wel een volgende stap nodig om gezamenlijk werk te verrichten. Daarom heeft Cirkelstad regionaal en landelijk programma’s lopen om met partners deze kennis ook toe te passen in reële bouwprojecten. Van opdrachtgever tot en met de laatste partij in de keten. Natuurlijk betrekken we zo veel als mogelijk onze partners binnen deze projecten. En loopt Cirkelstad mee om de kennis en opgedane ervaringen weer te ontsluiten en te delen (bijv. in de community sessies). Zodat er nog meer partijen met dezelfde kennis en vertrouwen aan volgende projecten zullen starten.

Relevante programma’s

Een greep uit verschillende programma’s die je zouden kunnen helpen:

City deal circulair en conceptueel bouwen

In opdracht van het ministerie van BZK ondersteunen wij verschillende provincies en gemeenten bij hun ambitie om de nieuwbouw van woningen circulair uit te voeren.

Alle partijen brengen daartoe projecten in om actief in de praktijk te leren en het geleerde in beleid vast te leggen.

Buyer group Renovatie corporatiewoningen

In opdracht van Pianoo ondersteunen we corporaties die hun renovatie circulair willen uitvoeren. Dat doen we door ene gezamenlijke marktvisie op te stellen én te ondersteunen bij de uitvoering.

Daarnaast hebben we ook nog buyer groups lopen op Circulaire nieuwbouwwoningen en nieuwbouw en/of renovatie van scholen.

De circulaire weg

De markt van opdrachtgevers en opdrachtnemers zoeken elkaar op om in eerste instantie met pilots onderdelen van het model ‘infra as a service’ te verkennen. In de tweede stap wordt het complete model toegepast op een infrawerk. Cirkelstad helpt om die tweede stap met partners te zetten.

Meer weten?

Kijk hier bij onze lopende bouwprogramma’s om te zien wat we regionaal samen kunnen opbouwen. Benieuwd welk programma of project bij jou past? We helpen je graag verder: of 085 105 11 70.

Specifieke vragen, nieuwe inzichten of wil je graag het gesprek aangaan? Laat het ons weten!