Volgende mijlpalen voor circulair Werkspoorkwartier

Maart 2018 markeert twee nieuwe impulsen voor de ontwikkeling van het Utrechtse Werkspoorkwartier, namelijk de aanleg van het Werkspoorpad en de lancering van de nieuwe gebiedswebsite.

Aad van Vliet, CC by NC

Start aanleg Werkspoorpad

Op 7 maart 2018 legde Wethouder Paulus Jansen de eerste steen van het Werkspoorpad, een volgende impuls voor het Utrechtse Werkspoorkwartier. Het pad vormt een groene verbinding tussen station Utrecht Zuilen en de Werkspoorhaven aan de andere kant van het bedrijventerrein.

Het Werkspoorpad past in de circulaire transformatie van het gebied. Diverse partners uit de bouw- en maaksector werken hier samen met Utrechtse kennisinstellingen aan circulaire nieuwbouw en renovatie van bestaande fabriekshallen en openbare ruimte.

Het Werkspoorpad, onderdeel van de openbare ruimte, maakt het gebied beter bereikbaar voor voetgangers. De verbinding is niet alleen prettig, maar creëert ook eenheid in het gebied. Op deze manier wordt het Werkspoorkwartier aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker, voor bezoekers en voor de circulaire maakbedrijven die zich er vestigen. Het Werkspoorpad is door de gemeente Utrecht gerealiseerd op initiatief van Charlotte Ernst en ontwerper Gerwin de Vries van FLUX Landscape Architecture.

Lancering gebiedswebsite

Een andere mijlpaal is de lancering van de gebiedswebsite van het Werkspoorkwartier. Deze site biedt een overzicht van de diversiteit aan bedrijven die in het Werkspoorkwartier gevestigd zijn en een agenda van de culturele en creatieve evenementen die er plaatsvinden. Ook kun je er leren over de industriële geschiedenis van het gebied en over het EFRO-project  ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’.

Over EFRO-project Werkspoorkwartier

Met project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ transformeert het bedrijventerrein in de komende vier jaar tot een toonaangevend vestigingsgebied voor creatieve, circulaire maakbedrijven en startups. Dit word mogelijk gemaakt met een subsidie van het Europees Fond voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 

Meer info:

Bekijk de gebiedswebsite van het Werkspoorkwartier
Lees  meer over het EFRO-project Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied.

< De toegevoegde waarde van circulair inkopen | Impact circulair bouwen op bouw- en investeringskosten >