Re Use House

Waal

De doelstelling van het project is om volgens de principes van circulair bouwen een Active House uit secondaire grondstoffen te realiseren. Belangrijk uitgangspunt is een binnenmilieu creëren die door de bewoner gemakkelijk te regelen is en dat tegelijkertijd milieuverantwoordelijk gedrag stimuleert. Comfort en gezondheid staan centraal. Daaraan toegevoegd is de component betaalbaarheid. Doelstelling binnen het bouwteam is geweest om kennis en creativiteit zo in te zetten dat er een  kwalitatieve en betaalbare woonvorm ontstaat. Dat lijkt met het huidige concept overtuigend te lukken.

De volgende stap is om de woning aan de hand van de specifieke woonwens van de klant, koper of huurder, zo aan te passen dat deze nu en in de toekomst zich thuis voelt in de woning. Daarbij is aanpasbaarheid en flexibiliteit van belang. Constructie- en materiaalgebruik staan deze aanpasbaarheid volledig toe.

Met de gemeente Rotterdam is een grondreservering gesloten om te komen tot realisatie van 3 Active ReUse woningen op Heijplaat. De volgende partijen werken aan dit concept: DoepelStrijkers (architect), DWA (installatieadvies), IMD (constructie), Studio Bouwhaven (bouwkosten) en Waal (engineering en realisatie).

MEER INFO:
Externe URL