We lanceren Het Nieuwe Normaal 1.0! [+ slidedeck sessie Circulair Bouwen aan Morgen]

Op 7 december 2023, tijdens de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen, lanceren we Het Nieuwe Normaal 1.0, de nieuwe, gedragen standaard voor circulair bouwen. Het startschot wordt gegeven door de plenaire ondertekening van het manifest door niemand minder dan Heijmans en het Rijksvastgoedbedrijf. Ook zal een debat plaatsvinden over de implementatie van Het Nieuwe Normaal en zullen tientallen andere bedrijven uit de sector het manifest ondertekenen. Jouw organisatie ook?


Ondertekening van het manifest als startschot voor implementatie
Tijdens de conferentie Circulair Bouwen aan Morgen vindt de plenaire ondertekening van het manifest van Het Nieuwe Normaal plaats. Daarmee start de tweede fase van het programma: implementatie. Een taal (over)leeft immers alleen als deze door iedereen wordt gesproken.  

Met de lancering van Het Nieuwe Normaal 1.0 is de implementatie van deze standaard de volgende belangrijke stap. De toewijding aan het uitvoeren en borgen van Het Nieuwe Normaal tonen we door het opstellen en ondertekenen van het manifest, samen met alle partners uit het Samen Versnellen-programma en talloze partijen uit de sector. 

Zo hebben organisaties als de G40, Groene Huisvesters, Netwerk Conceptueel Bouwen, GPR, DGBC, BCI en Duurzaam GWW het manifest al voorgetekend. 

Sessie gemist of nog eens op je gemak doornemen? Hieronder kan je de volledige presentatie downloaden:

Oproep aan de sector: teken ook!
Cirkelstad doet op deze dag de oproep aan jou, alle partners en heel Nederland om het manifest te onderschrijven. Alleen wanneer één taal voor circulair bouwen wordt gebruikt, kan Het Nieuwe Normaal écht het nieuwe normaal worden in de sector.  

Het manifest van Het Nieuwe Normaal is hier openbaar in te zien en door alle partijen in de bouw voor te tekenen.  

Aan de slag met Het Nieuwe Normaal 
De lancering en het manifest geven het startschot voor de landelijke bewustwording van Het Nieuwe Normaal. Meer weten of ook aan de slag met Het Nieuwe Normaal? Je vindt alle informatie op www.hetnieuwenormaal.nl. Hier vind je vanaf 7 december ook de hagelnieuwe website!

Contact
Voor meer informatie over Het Nieuwe Normaal en het manifest neem je contact op met Rutger Büch, spinner van Cirkelstad Stelsel én programmaleider Samen Versnellen.

Rutger Büch

Programmaleider Samen Versnellen

< Circle Economy Foundation start strategische samenwerking met Circulair West | Circulaire installaties: over het belang van warme en droge voeten >