Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met een lage MPG?

Cirkelstad Zuid-Holland is dit jaar gestart met Het Nieuwe Normaal (HNN), een eenduidige taal met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties voor de bouwsector. In deze sessie – op donderdagochtend 15 februari – gaan we verdiepen op één van de indicatoren van HNN, namelijk de MilieuPrestatie Gebouw (MPG). Zoals je vast al weet, gaat de MPG omlaag. We helpen je graag om hier praktisch invulling aan te geven. We zijn deze sessie te gast bij The Green Village in Delft.

Wat staat er op het programma?

  • Hoe aan de slag met een lage MPG?
    In deze sessie nemen Esmeralda Hemelaar en Agnes Mewe van W/E adviseurs je mee in de MilieuPrestatie Gebouw (MPG): de indicator waarmee we de milieu-impact van materialen van een gebouw over de hele levensduur inzichtelijk maken. We gaan in deze sessie in op wat de MPG precies is en welke ontwikkelingen er op dit vlak allemaal spelen. Ook leer je hoe je kan sturen op een lagere MPG. We geven voorbeelden van concrete maatregelen en strategieën en delen voorbeeldprojecten met een lage MPG. We leggen ook kort een koppeling met de Paris Proof Indicator. Daarnaast ga je zelf aan de slag met de MPG middels een simpele oefening.
  • Rondleiding The Green Village
    Tijdens de sessie organiseren we een rondleiding bij The Green Village, een fieldlab voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving. Hier onderzoeken, experimenteren, valideren en demonstreren kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemingen, overheden én burgers hun duurzame innovaties op het vlak van bijvoorbeeld energie, klimaatadaptatie en biobased. Willy Spanjer, programma manager bij The Green Village, laat je dit met eigen ogen zien!
  • Lunch
    Voor wie wil, is er na het inhoudelijk programma een gezamenlijke lunch.

Aanmelden
De sessie is op donderdag 15 februari.

Tijden: 9.15u inloop, 9.30u start programma, 12.00u rondleiding  met aansluitend een lunch, 13u einde programma.

Wil je je erbij zijn? Geef je uiterlijk 9 februari op via dit aanmeldformulier. Bij aanmelding ontvang je de outlook-uitnodiging met informatie over de locatie.

< Cirkelstad MRA: Alles over houtbouw en biobased bouwen | Cirkelstad Harderwijk en Zwolle: Aftrap 2024 >