Building Balance
Het programma Building Balance initieert, stimuleert en ondersteunt zelfstandige regionale en landelijke ketens; van land tot pand.
Met vrienden in en buiten de bouwsector werken we samen aan zo groot mogelijke impact.
Het programma Building Balance initieert, stimuleert en ondersteunt zelfstandige regionale en landelijke ketens; van land tot pand.
Een samenwerking van overheid en markt om een circulaire bouweconomie in 2050 mogelijk te maken. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie (CBE) is een samenwerking van overheid en markt. Het team werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050. De ambitie van het uitvoeringsprogramma is om de gehele gebouwde omgeving voor circulair te maken, inclusief woningbouw, utiliteitsbouw en de GWW-sector.
In hoog tempo gebouwde omgeving toekomstbestendig maken Samen met haar partners werkt DGBC aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving. DGBC stelt kennis, tools en producten beschikbaar om duurzaamheid concreet en meetbaar te maken om klimaatambities te realiseren. Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s. Daarnaast ontwikkelt en beheert DGBC BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.
DigiC is aanjager van digitalisering binnen de circulaire bouw. Als onderdeel van de ROM Utrecht Region stimuleren ze innovatie, publiek-private samenwerking en kennisdeling.
Samen bouwen aan betaalbaar wonen! Het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) streeft ernaar om duurzaam en betaalbaar wonen weer haalbaar te maken. Om dat voor elkaar te krijgen, moet het bouwproces meer gestandaardiseerd worden en is samenwerking tussen opdrachtgever en aanbieder essentieel. Want bouwen moet betaalbaar blijven. Alleen dan kan de woningcorporatie opdracht verstrekken, de bouwer bouwen en de woningzoekende weer op tijd een fijn dak boven zijn/haar hoofd krijgen.
Verbinden van onderzoekers. Met een netwerk van ruim 100 wetenschappers ondersteunt Het Groene Brein partijen die stappen willen zetten richting de nieuwe economie. Cirkelstadpartners worden ondersteund bij vragen op sectorniveau en bij het realiseren van systeemveranderingen die leiden tot een duurzaam economisch systeem.
VERAS is dé branchevereniging voor sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven. Met 100 leden en 20 donateurs vertegenwoordigen wij een belangrijk deel van de sloop- en asbestverwijderingsbranche. VERAS bouwt aan slopen.
Circulair worden doe je niet alleen. Dat doen we samen Vereniging Circulair Friesland heeft een unieke positie. Met meer dan 150 leden, – bijna 100 bedrijven, alle Friese overheden en alle onderwijs- en kennisinstellingen (mbo, hbo en universitair) die hier gevestigd zijn – organiseren en versnellen wij als vereniging de circulaire transitie van onze leden en van onze regio om in 2025 één van de meest circulaire regio’s van Europa te zijn.
De Vrije Universiteit Amsterdam is een brede onderzoeks- en onderwijsuniversiteit in Amsterdam.
Top onderwijs- en onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland.
Midpoint Brabant is dé schakel tussen ondernemingen, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties in de regio Midden-Brabant.
Onderwijs en onderzoek. De profilerende thema’s van Inholland voor onderwijs en onderzoek zijn “duurzaam, gezond en creatief”. Een sterke verbinding met het werkveld is hierbij belangrijk. Een van de ontwikkelingen in de maatschappij waar wij ons op richten is de vorming van een duurzame samenleving en een circulaire economie.