Building Balance
Het programma Building Balance initieert, stimuleert en ondersteunt zelfstandige regionale en landelijke ketens; van land tot pand.
Met vrienden in en buiten de bouwsector werken we samen aan zo groot mogelijke impact.
Het programma Building Balance initieert, stimuleert en ondersteunt zelfstandige regionale en landelijke ketens; van land tot pand.
VERAS is dé branchevereniging voor sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven. Met 100 leden en 20 donateurs vertegenwoordigen wij een belangrijk deel van de sloop- en asbestverwijderingsbranche. VERAS bouwt aan slopen.
Midpoint Brabant is dé schakel tussen ondernemingen, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties in de regio Midden-Brabant.
Verbinden van onderzoekers. Met een netwerk van ruim 100 wetenschappers ondersteunt Het Groene Brein partijen die stappen willen zetten richting de nieuwe economie. Cirkelstadpartners worden ondersteund bij vragen op sectorniveau en bij het realiseren van systeemveranderingen die leiden tot een duurzaam economisch systeem.
Onderwijs en onderzoek. De profilerende thema’s van Inholland voor onderwijs en onderzoek zijn “duurzaam, gezond en creatief”. Een sterke verbinding met het werkveld is hierbij belangrijk. Een van de ontwikkelingen in de maatschappij waar wij ons op richten is de vorming van een duurzame samenleving en een circulaire economie.
Living lab. The Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions is een nieuw Amsterdams topinstituut gericht op stedelijke innovatie. Centraal staat Amsterdam als ‘living lab’, de stad als experimenteerruimte. Door gegevens te verzamelen over de stromen van de stad, zoals verkeer, energie, voedsel, mensen, afval en klimaat, kunnen passende innovatieve oplossingen ontworpen worden en in de stad worden toegepast en geëvalueerd.
Vereniging Integrale Biologische Architectuur. De VIBA richt zich al 45 jaar op gezond bouwen en wonen, duurzaam beheer van de aarde en het sociaal en ruimtelijk welbevinden van de mens. De VIBA staat voor een integrale toepassing van deze aspecten bij het inrichten van onze leefomgeving. Daarbij is de natuur een belangrijke inspiratiebron.
Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap. FASadE gaat in gesprek over hedendaagse vraagstukken in de stad en brengt mensen samen die bouwen aan de stad. Opgaven met betrekking tot architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp worden aangekaart en uitgelicht in debatten, tijdens architectuurcafés, filmavonden en excursies. FASadE organiseert iedere twee jaar de uitreiking van de Amersfoortse Stadsbouwprijs.
Centrum voor architectuur en stedenbouw. Het ABC is het centrum voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en de regio Kennemerland. Wij willen onze passie voor de bebouwde omgeving met je delen. Daarvoor organiseren we activiteiten en exposities voor professionals en burgers, jong en oud. Architectuur en stedenbouw gaat bij ons over alle kunstvormen die daarmee samenhangen; interieurarchitectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening, en tuin- en landschapsarchitectuur.
Beheerder van de BRL SVMS-007. Stichting Veilig en Milieukundig Slopen is beheerder van de BRL SVMS-007. Dit is dé certificatieregeling voor professionele sloopaannemers. Zorgvuldige werkvoorbereiding, een veilig en milieukundig verantwoorde uitvoering staan hierin centraal. De BRL SVMS-007 is opgesteld door het Centraal College van Deskundigen Slopen (CCvD Slopen). In het CCvD Slopen zitten vertegenwoordigers van opdrachtgevers, afnemers van sloopmaterialen, onderzoeksbureaus, de overheid en sloopaannemers.
Een samenwerking van overheid en markt om een circulaire bouweconomie in 2050 mogelijk te maken. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie (CBE) is een samenwerking van overheid en markt. Het team werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050. De ambitie van het uitvoeringsprogramma is om de gehele gebouwde omgeving voor circulair te maken, inclusief woningbouw, utiliteitsbouw en de GWW-sector.
In hoog tempo gebouwde omgeving toekomstbestendig maken Samen met haar partners werkt DGBC aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving. DGBC stelt kennis, tools en producten beschikbaar om duurzaamheid concreet en meetbaar te maken om klimaatambities te realiseren. Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s. Daarnaast ontwikkelt en beheert DGBC BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.