Cirkelstad Overheden: circulair bouwen in aanbestedingen

De Cirkelstad Community Overheden organiseert op dinsdag 12 december vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur een online sessie over ‘circulair bouwen in aanbestedingen’.

Programma

Wat staat er op het programma in deze interactieve sessie?

• De gemeente Doetinchem heeft recent een aanbesteding doorlopen met behulp van Het Nieuwe Normaal, waarbij er veel aandacht was voor een groene uitstraling en een grote biodiversiteit. Het gaat om een nieuw woongebied, Wijnbergen De Kwekerij, van circa 135 energieneutrale woningen. De wijk wordt deels autovrij en er wordt gebouwd met respect voor de natuur. Projectmanager Nard Everdij van de gemeente Doetinchem heeft de aanbesteding uitgevoerd en is hierbij geadviseerd door Jan-Willem van der Groep. Tijdens de bijeenkomst zal Nard ingaan op het circulair beleid van de gemeente en in het bijzonder op project Wijnbergen De Kwekerij en zijn ervaringen met de aanbesteding. Jan-Willem van der Groep – onder meer founder van Building Balance – heeft veel kennis en ervaring op het gebied van biobased bouwprojecten en deelt graag zijn kennis en ervaringen met de aanwezigen.

• Thanh Nguyen van de gemeente Eindhoven presenteert hoe de gemeente Eindhoven, in samenwerking met de woningcorporaties, Het Nieuwe Normaal hebben toegepast op een aanbesteding. Binnen het project WoonST 2.0 is de ambitie om de komende 4 tot 6 jaar circa 750 eengezinswoningen en 1.750 gestapelde woningen te realiseren. Het gaat hierbij om woningen met een lage milieu-impact. Duurzaamheid, circulariteit en het toepassen van biobased materialen zijn hierin belangrijke thema’s.

Voor een sessie met zoveel mogelijk impact:

Deze sessie is bedoeld voor zowel duurzame en circulaire beleidsmakers als aanbesteders, projectleiders, gebiedsontwikkelaars, planologen en regisseurs wonen van gemeenten, provincies en Rijk. Help jij mee door jouw collega’s uit te nodigen? Deel dan zeker deze sessie!

Praktische informatie

1. Deze online sessie vindt plaats op dinsdag 12 december vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur.
2. Aanmelden (uiterlijk 7 december) via: https://forms.office.com/e/iwCUVG5Sru. Na aanmelding ontvang je een TEAMS uitnodiging met link.

Graag tot 12 december!

Thirza Monster

Spinner Cirkelstad Drechtsteden, Cirkelstad Den Haag,
Cirkelstad Groene Hart, Cirkelstad Rotterdam, Cirkelstad Regio 071, Cirkelstad Overheden


06 2844 6512

< Meet & Learn: Space for Circular Economy | Verdiepingslezing ‘Geïndustrialiseerde modulaire en lage emissie hoogbouw in de G4’ >