Cirkelstad is een beweging

Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Hoe krijgen we reststromen terug in de keten? Hoe krijgen we alle talenten in de wijk benut? Twee belangrijke vraagstukken waar we als samenleving antwoord op zullen moeten geven. Door samen te werken in een open dialoog, ontstonden er nieuwe zienswijzen, nieuwe oplossingen.

Meer over het Cirkelstad concept Steden zonder afval en zonder uitval

Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, gezamenlijk optrekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren.

Vertrouwen, openheid en respect voor ieders rol en positie bindt elkaar. Puur gericht op het creëren van een vruchtbare voedingsbodem voor blijvende samenwerking tussen de partners.

Het college van Cirkelstad (comité van aanbeveling) bestaat uit bekende personen die in de eigen sector hebben laten zien dat het kan. Dat je circulair kunt bouwen en daar mensen een rol in kunt geven die nu nog aan de zijkant staan. De gemeentesecretaris is de organisator van Cirkelstad.

De partners zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op de projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een werk. Elke regio heeft een spinner, coördineert en ziet toe op de voortgang.

Het fundament aan kennis en ervaring is gelegd. We staan aan de vooravond van opschaling. De vrienden van Cirkelstad zijn partijen met brede netwerken of partijen die niet perse zelf in de regio actief zijn, maar wel graag op de hoogte gehouden willen worden.

Partnerprogramma

 
 

Raad van Toezicht

Rutger Sypkens (Voorzitter)
Noor Huitema-Hellemans
Dick van Veelen
Ellen van Bueren

Kernteam

Yvette Akkermans – Manager Community’s
Wytze Kuijper – Manager Partners
Gijs Derks – Manager Programma’s
Chantal Spruit – Manager Academie
Sebastiaan Gijsbertsen – Manager Financiën
Puck Visser – Manager Communicatie
Bert Krikke – Directeur

Spinners

Elke Cirkelstad heeft een spinner. Een overzicht van alle spinners vind je op de pagina contact.

Enkele regio’s hebben een pagina met actuele zaken en contactgegevens van de spinners.

 
 

College van burgemeester en wethouders

Jacqueline Cramer

Burgemeester (MRA/USI/voorheen minister)

Roger Mol

Wethouder (Directeur Rijksvastgoedbedrijf)

John Nederstigt

Wethouder (Zelfstandig ondernemer)
 

Partners

Recent aangesloten partners.

Joost Verbeek & Hugo Kooymans

Architecten|en|en - Architecten

Architectuur verenigt voor ons schoonheid en betekenis, noodzaak en verlangen. Als ontwerpers en bouwers spelen we een...
Lees verder

Maarten Cannegieter

Koninklijke BAM Groep - Programmamanager Sustainability NL

Building a sustainable tomorrow, dat is de ambitie van de Koninklijke BAM Groep. Met een focus op bouwactiviteiten in...
Lees verder

Dana Liv

CoFlora Design - Directeur

CoFlora Design wil creativiteit naar circulaire oplossingen faciliteren door unieke materialen te leveren. Deze...
Lees verder

Els Beernink & Guido de Vries

Gemeente Deventer - Beleidsadviseurs Duurzaamheid & Circulariteit

Gemeente Deventer heeft de ambitie om in 2050 een duurzaam en circulaire stad te zijn. Deventer staat voor een...
Lees verder

 

Vrienden van Cirkelstad

Recent aangesloten vrienden.

Netwerk Conceptueel Bouwen

Samen bouwen aan betaalbaar wonen!

Het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) streeft ernaar om duurzaam en betaalbaar wonen weer haalbaar te maken. Om dat voor elkaar te krijgen, moet het bouwproces meer gestandaardiseerd worden en is samenwerking tussen opdrachtgever en aanbieder essentieel. Want bouwen moet betaalbaar blijven. Alleen dan kan de woningcorporatie opdracht verstrekken, de bouwer bouwen en de woningzoekende weer op tijd een fijn dak boven zijn/haar hoofd krijgen. 

Website bezoeken

Vereniging Circulair Friesland

Circulair worden doe je niet alleen. Dat doen we samen

Vereniging Circulair Friesland heeft een unieke positie. Met meer dan 150 leden, – bijna 100 bedrijven, alle Friese overheden en alle onderwijs- en kennisinstellingen (mbo, hbo en universitair) die hier gevestigd zijn – organiseren en versnellen wij als vereniging de circulaire transitie van onze leden en van onze regio om in 2025 één van de meest circulaire regio’s van Europa te zijn.

Website bezoeken

Dutch Green Building Council

In hoog tempo gebouwde omgeving toekomstbestendig maken

Samen met haar partners werkt DGBC aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving. DGBC stelt kennis, tools en producten beschikbaar om duurzaamheid concreet en meetbaar te maken om klimaatambities te realiseren. Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s. Daarnaast ontwikkelt en beheert DGBC BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

Website bezoeken

Transitieteam Circulaire Bouweconomie

Een samenwerking van overheid en markt om een circulaire bouweconomie in 2050 mogelijk te maken

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie (CBE) is een samenwerking van overheid en markt. Het team werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050. De ambitie van het uitvoeringsprogramma is om de gehele gebouwde omgeving voor circulair te maken, inclusief woningbouw, utiliteitsbouw en de GWW-sector. 

Website bezoeken