Cirkelstad is een beweging

Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Hoe krijgen we reststromen terug in de keten? Hoe krijgen we alle talenten in de wijk benut? Door samen te werken in een open dialoog, ontstonden er nieuwe zienswijzen, nieuwe oplossingen.

Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie, gezamenlijk optrekken in de betreffende regio met periodieke afstemming om impact te genereren.

Cirkelstad zelf heeft geen juridische entiteit, geen extra regels of toezeggingen. Vertrouwen, openheid en respect voor ieders rol en positie bindt elkaar. Puur gericht op het creëren van een vruchtbare voedingsbodem voor blijvende samenwerking tussen de partners.

Het college van Cirkelstad (comité van aanbeveling) bestaat uit bekende personen die in de eigen sector hebben laten zien dat het kan. Dat je circulair kunt bouwen en daar mensen een rol in kunt geven die nu nog aan de zijkant staan. De gemeentesecretaris is de organisator van Cirkelstad.

De partners zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op de projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een werk. Elke regio heeft een spinner, coördineert en ziet toe op de voortgang.

Het fundament aan kennis en ervaring is gelegd. We staan aan de vooravond van opschaling. De vrienden van Cirkelstad zijn partijen met brede netwerken of partijen die niet perse zelf in de regio actief zijn, maar wel graag op de hoogte gehouden willen worden.

Partnerprogramma

 
 

Oprichters coöperatie

Rutger Büch
Erik Meiberg
Erick Wuestman
Gertjan de Werk
Antoine Heideveld
Kaj van Leeuwen

Spinners

Elke Cirkelstad heeft een spinner. Een overzicht van alle spinners vind je op de pagina contact.

Enkele regio’s hebben een pagina met actuele zaken en contactgegevens van de spinners.

 
 

College van burgemeester en wethouders

Jacqueline Cramer

Burgemeester (MRA/USI/voorheen minister)

Roger Mol

Wethouder (Directeur Rijksvastgoedbedrijf)

Anne-Marie Rakhorst

Wethouder (Ondernemer)

John Nederstigt

Wethouder (Wethouder Haarlemmermeer)
 

Partners

Recent aangesloten partners.

Jasja Scholtens

Eigenaar - Typisch22

Typisch22 is altijd nieuwsgierig. Wil altijd weten hoe dingen werken. Hoe mensen werken, hoe organisaties werken, hoe...
Lees verder

Rianne van der Kooij en Robin Smith

Interieurarchitecten

Studio Biek is het ontwerpbureau van Rianne van der Kooij & Robin Smith. Twee interieurarchitecten die met plezier...
Lees verder

Niek Franken en Kees van Rengs

Oprichters - Plennid

Kees van Rengs en Niek Franken hebben in 2017 Plennid opgericht. Met de focus op circulariteit en de ontwikkelingen die...
Lees verder

Jurrian Knijtijzer

Founder - Finch Buildings

Jurrian Knijtijzer heeft Finch Buildings opgericht in 2014 vanuit het circulaire gedachtegoed. Finch Buildings heeft...
Lees verder

 

Vrienden van Cirkelstad

Recent aangesloten vrienden.

Building Holland

Faciliteren van koplopers

Building Holland biedt een platform waar duurzame samenwerkingen, innovaties en kennisdeling in de bouwsector het podium krijgt. Dit doen we vooral door partijen te verbinden met elkaar om samen nieuwe concepten te ontwikkelen. Wij bieden het podium en faciliteren de koplopers in de bouwsector om uiteindelijk samen verder te komen.

Website bezoeken

Oram

Ondernemend Amsterdam

Zet zich al meer dan 100 jaar in voor ondernemers en bedrijven in de Amsterdamse regio. Als grootste ondernemersvereniging van de stad maken wij ons sterk voor diverse thema’s die belangrijk zijn voor bedrijven in de metropool. Naast optimale bereikbaarheid en ruimte voor economische groei, krijgt duurzaamheid in de vorm van circulaire economie een steeds prominentere positie binnen onze activiteiten.

Website bezoeken

Werkplaats De Gruyter

Circulair denken én doen

Brabant vernieuwt continu! Bij Werkplaats De Gruyter werken we hier samen aan. We inspireren elkaar tot duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in onze provincie. We bundelen de kracht en kennis van ondernemers, experts, inwoners, studenten en overheden. Circulair denken én doen loopt daar als een rode draad doorheen.

Website bezoeken

Centre for Sustainability

Verbinden van onderzoekers

Centre for Sustainability is een samenwerking tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. Wij dragen bij aan de verduurzaming van de productie, management en gebruik van grondstoffen in regio’s en steden. Door research-based oplossingen aan te bieden en het verbinden van de universiteiten aan de Cirkelstadpartners.

Website bezoeken