Aansluiten bij Cirkelstad

In de coöperatie is iedereen welkom die onze ambitie onderstreept: ‘Steden zonder afval, zonder uitval’, hier werk van maakt en de vragen en antwoorden hierover deelt. Er zijn verschillende vormen om je als partner aan te sluiten bij Cirkelstad.

Help jij mee de beweging sterker en groter te maken?

Wat Cirkelstad voor partners mogelijk maakt

Cirkelstad is in de basis georganiseerd naar steden. Daar komen publieke en private partijen per jaar gezamenlijk bijeen in de 4 community sessies van 2 uur. Om elkaar op projectniveau te helpen en elkaar te inspireren (met o.a. wat er landelijk speelt).

 • Deelname aan de Community van jouw keuze
 • Een coach (Spinner) die jou helpt met je eerste vragen
 • Toegang tot de Cirkelstad Academie met de meest revelante kennis en inzichten uit de markt
 • Deelname gratis aan de Communities uit dezelfde regio
 • Deelname is mogelijk aan tal van (regionale en nationale) projecten
  • Community building activiteiten (gericht op verbinden)
  • Programmeren (gericht op projecten)
  • Professionaliseren (gericht op opleiden)
  • Normaliseren (gericht op borgen)
 • Deelname aan alle communicatie uitingen

Lidmaatschap

Er zijn 2 vormen om aan te sluiten bij Cirkelstad:

Partners nemen actief deel aan de Cirkelstad community in één of meerdere steden.

Vriendschappen gaan we aan met netwerkorganisaties om samen partners te verbinden.

Partnerschap

Er zijn twee manieren om als partner actief deel te nemen aan de Cirkelstad community.

Partnerschap*

Dit partnerschap geeft je mogelijkheid tot vaste deelname aan het netwerk van jouw verkozen Cirkelstad. Waarbij je een Spinner toegewezen krijgt. Je komt 4 maal per jaar bijeen om elkaar te helpen en te inspireren op de cases die ingebracht worden. Jij bepaalt mede de agenda. Daarbij krijg je gratis toegang tot alle sessies bij de Cirkelsteden in dezelfde regio.

Programma-Partnerschap

Dit partnerschap geeft je ruimte om een eigen aanpak met ons samen te stellen. Het programma kan bestaan uit deelname aan 4 verschillende steden die je eenmaal bezoekt, je eigen (onderzoeks)programma communicatief te delen via de Cirkelstadkanalen of deel te nemen aan het innovatieprogramma waarin jij je circulair producten kunt etaleren en actief verbonden worden aan opdrachtgevende partners.

* Het kan voor (publieke) organisaties lastig zijn om officieel lid te worden van een vereniging en/of coöperatie vanwege bijvoorbeeld besluitvorming. Voor die partijen spreken we hetzelfde af alleen leggen we de afspraken vast in een opdrachtbrief. Je komt dan in de boeken als ‘service-partner’. Je treedt dan niet formeel toe tot de coöperatie, maar neemt services af.

Wat we van alle partners vragen

In de coöperatie is iedereen welkom. Iedereen die de ambitie heeft om te komen tot een circulaire en inclusieve bouwpraktijk. En neem je die ambitie serieus, dan maak je er ook vast werk van. Wij vragen vervolgens slechts twee dingen aan partners.

 1. Zet je actief in! 
  Door je vragen en ervaringen onvoor­waardelijk te delen met de ­andere partners. Zodat we er samen ­slimmer van worden. Samen kunnen ­versnellen. Samen het nieuwe normaal realiseren. 
 2. Lidmaatschap
  Ook vragen we partners lidmaatschap af te dragen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de totaal balans/omzet op jaarbasis (zie onder). Op deze manier maken we het mogelijk voor iedereen om in te stappen.

Jaarlijkse lidmaatschapsgelden partnerschap

Een partnerschap geldt voor 1 van de 6 regio’s in Nederland. (Noord, Oost, Zuid, Utrecht, MRA, Zuid-Holland, zie ook regio’s en steden. Je kunt ook in meerdere regio’s partner worden uiteraard.

Elke partner vragen we lidmaatschapsgelden af te dragen. De hoogte is afhankelijk van je totale omzet. De bedragen gelden per Cirkelstad waaraan je deelneemt. Op deze manier maken we het voor iedereen mogelijk om in te stappen.

Mocht daar aanleiding toe zijn, kan voor specifieke gevallen afgeweken worden.

 • Partijen die officieel lid worden van de coöperatie en gelijk voor drie jaar intekenen, kunnen gekozen worden voor de (steeds wisselende) Raad van Toezicht.
 • Partijen die tenminste € 15.000 inleggen aan lidmaatschapsgelden, krijgen gratis het communicatiepakket van onze Werkconferentie i.s.m. Building Holland.
 • Partijen die tenminste €30.000 inleggen, krijgen het communicatiepakket en kunnen gratis meedraaien in het auditprogramma Samen Versnellen.

Hoe meer partners landelijk (3 of meer regio’s) met Cirkelstad mee gaan doen, hoe sterker we de beweging maken die circulair bouwen als de norm toe past. Wil je meer weten over partnerschap in 3 of meer regio’s? Neem contact op met Rutger Büch

Jaarlijkse lidmaatschapsgelden:

Omzet tot
½ miljoen
€ 250
/jaar

Omzet tot
1 ½ miljoen
€ 1.250
/jaar

Omzet tot
10 miljoen
€ 2.500
/jaar

Omzet boven 10 miljoen
€ 5.000
/jaar

Alle bedragen zijn excl. Btw.

Vriendschap

Iedereen die actief met ons werk wil maken van Steden zonder afval, zonder uitval nodigen we uit om partner te worden. Om in versnelling te komen, zoeken wij ook de aansluiting op andere ‘platformorganisaties’ die een achterban representeren. Het is interessant om onze beide achterbannen aan elkaar te verbinden. Vriendschappen gaan we aan met gesloten beurs en maken samen een jaarprogramma om onze vriendschap te onderhouden.

Lidmaatschap per jaar: € 0,-

Ben je geïnteresseerd in een vriendschap? Vertel ons per e-mail meer over je platformorganisatie en je achterban. Stuur de e-mail naar .

Aanmelden

 • In 5-10 minuten online aanmelden als partner van Cirkelstad
 • Wij werken aan onze ambitie ‘naar steden zonder afval, zonder uitval’
 • Help jij mee de beweging sterker en groter te maken?

Vragen?

Cirkelstad is actief in diverse steden. Neem contact op met de spinner in de betreffende stad om aan te sluiten.

In verschillende regio’s zijn we al bezig om steden op te zetten. Wil je weten welke, neem contact op met Rutger Büch. Zijn we nog niet bezig in jouw regio, dan zetten we in afstemming een planning op.

Voor alle andere vragen neem je contact met ons op via e-mail of telefoon. Bekijk de contactgegevens