Aansluiten bij Cirkelstad

Circulair bouwen moet het nieuwe normaal in de sector worden. Daar staan wij voor. Om daar te komen moeten we samen nog veel partijen en personen inspireren, projectteams activeren en circulair bouwen implementeren in de lijnorganisatie. Het is daarom noodzakelijk dat we de beweging nog groter maken om het verschil te maken in Nederland. Ben je enthousiast en wil je je aansluiten? Dan hebben we je er graag bij.

Er zijn 2 manieren om je aan te sluiten bij Cirkelstad:

 1. Het Partnerschap is bedoeld voor partijen die zelf actief willen deelnemen aan de verschillende community’s, programma’s en evenementen die Cirkelstad organiseert. Je vindt hier een overzicht van onze partners.

  Wil je ook meedoen? Je kan je onderaan deze pagina eenvoudig online aanmelden.

 2. Vriendschap sluiten we met andere platforms, netwerkorganisaties die een achterban hebben en ook willen versnellen op het thema ‘circulair bouwen’. Laten we dan onze kennis en netwerk delen. Zoals vrienden dat doen, met gesloten beurs.

  Stuur ons een bericht via voor meer informatie.

Het partnerprogramma van Cirkelstad

In ons collegeprogramma ‘Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen’ lees je welke inhoudelijke koers we varen. Hieronder vind je het overzicht van wat we organiseren om zoveel mogelijk interactie te realiseren tussen partners, kennis te delen en samen tot mooie projecten te komen:

 1. Je krijgt landelijke toegang tot alle (kennis uit) community’s (of start zelf een nieuwe community!)
 2. Je krijgt landelijke toegang tot de kennis uit programma’s; voor daadwerkelijke deelname gelden aanvullende voorwaarden
 3. Je kan jaarlijks 1 projectevaluatie met Het Nieuwe Normaal (HNN) kosteloos laten uitvoeren
 4. Je kan elk jaar deelnemen aan de 2 landelijke trainingsdagen over HNN 
 5. Je krijgt toegang tot de Academie van Cirkelstad
 6. Je wordt elk jaar uitgenodigd voor onze 3 landelijke evenementen
 7. Je wordt uitgenodigd input te leveren aan de jaarlijkse consultatieronde om het rijk te adviseren over het opnemen van circulair bouwen in beleid
 8. Je krijg een vermelding en eigen partnerpagina op onze website
 9. Je wordt periodiek gevraagd artikelen aan te leveren voor het Stadsblad, onze tweewekelijkse nieuwsbrief voor en door partners
 10. Je wordt opgenomen in de GroeneGids met de projecten die jij in de etalage wil zetten
 11. Je krijgt een account voor de Cirkelstad app en hebt altijd direct alle ontwikkelingen in beeld 

De investering

We vragen je op 2 manieren te investeren:

 1. De tijd die je investeert in Cirkelstad
  We zien dat partijen die de meeste energie hebben, er ook het meeste uit halen. Daarnaast komt elke community minimaal 3 keer per jaar bijeen. Elke sessie duurt 2 uur. De 2 HNN-trainingsdagen duren ieder 4 uur.

  Tip: het staat je vrij om met meerdere personen aan te schuiven, dus neem collega’s zeker mee.

 2. Jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage
  De staffel is zo opgebouwd dat de sterkste schouders de grootste bijdrage leveren. Zo kunnen we het tarief voor de kleinere partijen – die we er voor de dynamiek en innovatie net zo graag bij hebben – laag houden. Natuurlijk geldt ook dat de grote partijen ook meer profijt halen uit de landelijke coöperatie.

Omzet/balans per jaar

Tot 0,5 miljoen euro
Tot 1,5 miljoen euro
Tot 10 miljoen euro
>10 miljoen euro

Lidmaatschapsbijdrage per jaar*

€ 500,-
€ 2.000,-
€ 4.000,-
€ 10.000,-

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw en gelden per kalenderjaar.

*Wanneer je lid wordt van Cirkelstad vóór 1 mei dan rekenen we de lidmaatschapsbijdrage van het gehele lopende kalenderjaar. Wanneer je na 1 mei lid wordt, dan word je automatisch lid voor het lopende kalenderjaar en het daarop volgende kalenderjaar. Voor het lopende kalenderjaar zal 50% van de lidmaatschapsbijdrage in rekening worden gebracht.

Referral fee

Omdat we het zo belangrijk vinden dat de beweging groter wordt, moedigen we partners aan om ook andere partijen te bewegen de stap naar partnerschap te zetten. Draag je als partner van Cirkelstad een nieuwe partner aan? Dan ontvang je tot en met 31 december 2024 een eenmalige referral fee van 50% van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van deze nieuwe partner.

Let op: bij de online aanmelding van de nieuwe partner moet de naam van de aandragende partner duidelijk zijn vermeld.

Aan de slag

 • Meld je in minder dan 10 minuten digitaal aan als partner van Cirkelstad
 • Op weg naar steden zonder afval, zonder uitval
 • Help jij mee de beweging nog sterker en groter te maken?

Meer weten?

Je vindt hier alle informatie over de community’s van Cirkelstad. Voor inhoudelijke vragen over de community’s kan je terecht bij de spinner(s). Een overzicht van alle spinners van Cirkelstad vind je hier.

Andere vragen? We helpen je graag. Neem contact op met Cirkelstad.