Maximaliseren van hergebruik binnen maatschappelijk vastgoed

Circulair bouwen bij gemeente Zaanstad; van een schoolgebouw en nog veel meer, naar een NME-centrum en kinderdagverblijf. Leer van de ervaringen en inzichten van Ronald de Vries, de projectleider van het ingenieursbureau van de gemeente Zaanstad. Zodat jij straks mogelijk ook verder aan de slag kunt.

We verwelkomen je graag (tijdens de week van de circulaire economie) op maandag 11 maart, met een inloop vanaf 14:45 uur in het stadhuis van gemeente Zaanstad – naast station Zaandam. Tijdens de bijeenkomst delen we kennis over het maximaliseren van hergebruik binnen maatschappelijk vastgoed. De gastles, die om 15:00 uur begint in de raadzaal, behandelt uitdagingen, obstakels en kansen aan de hand van de R-ladder. Het ultieme doel is om gemeenten, organisaties en bedrijven aan te moedigen om te putten uit bestaande bronnen en te ontdekken wat er al mogelijk is.

Schrijf je in via voor deze inspirerende bijeenkomst. We starten om 15:00 uur en ronden uiterlijk om 17:00 uur af, met ruimte voor vragen rond half 16:30 uur.

Optimaal hergebruik
Circulaire bouw staat centraal in ons project, waarbij we een voormalige schoolgebouw benutten voor de bouw van het Zaans Natuur en Milieu Centrum (ZNMC) en een kinderdagverblijf. Door bestaande bouwmaterialen te hergebruiken, vermijden we onnodige aankopen en dragen we bij aan een duurzamere toekomst. Het schoolgebouw, voorheen gebruikt als basisschool, is volledig gedemonteerd, en de materialen zijn zorgvuldig opgeslagen. Begin maart ’24 start we met de opbouw van deze gerecyclede materialen aan het nieuwe centrum, inclusief een tentoonstellingsruimte, leslokalen, kantoorruimte, kinderdagverblijf en horecafaciliteiten.

Ontdek de transformatie op de foto’s en lees meer in onze factsheet: “Circulair bouwen in de gemeente Zaanstad | Hoe dan?“. Een innovatieve benadering van bouwen met respect voor het milieu en een duurzaam gebruik van bestaande middelen.

< Cirkelstad Breda Infosessie | Aan de slag met Circulair en Biobased bouwen | Versnellingslab Circulair Bouwen: vastgoed-interventies >