Gezocht: Kennismanager met hart voor circulariteit

Deze vacature is gesloten.

Werken bij Cirkelstad: elke dag het verschil willen maken   

Als coöperatie werken we bij Cirkelstad samen met partners, vrienden en kennispartijen toe naar een circulaire bouweconomie in Nederland. In december 2023 hebben we hiervoor Het Nieuwe Normaal gelanceerd: een nieuwe, gedragen nationale standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen. We inspireren, activeren en helpen elkaar implementeren, elke dag weer.     

Nu staan we aan de vooravond van het volgende hoofdstuk. Alles wat is bedacht, ontwikkeld en getoetst zal in de komende periode schaal gaan krijgen. Met het nieuwe Collegeprogramma 2024-2026 willen we werk maken van deze schaalsprong en onze kennis en kunde breed in de sector geborgd krijgen. Ook gaan we aan de slag met nieuwe programma’s.  

De Cirkelstad Academie speelt een belangrijke rol in het verspreiden van de kennis die binnen ons partnernetwerk en alle community’s van Cirkelstad wordt opgedaan op het gebied van circulair bouwen. Ook is onze Academie een platform waarbinnen we zelf onderzoek initiëren met onze partners, en kennis beschikbaar maken voor professionals binnen en buiten de organisatie kennis in de vorm van papers, lunchlezingen en handreikingen. 

Gezocht: Kennismanager 

Over de rol   
Als Kennismanager ben je verantwoordelijk voor de kennisontwikkeling en het kennisbeheer van Cirkelstad. Je werkt nauw samen met ons kernteam, de spinners van de community’s, partners en externe stakeholders. Je gaat zelfstandig en proactief op zoek naar initiatieven en kennis die anderen vooruit kan helpen. 

Hierbij horen taken zoals het/de:  

  • Verder vorm en inhoud geven aan en managen van de Cirkelstad Academie 
  • Behoefte aan nieuwe kennis zichtbaar maken 
  • Bestaande kennis up-to-date houden
  • Het ontwikkelen van nieuwe kennis met experts uit het netwerk (zoals het schrijven van papers of organiseren van lezingen)  
  • (Technische) uitbouwmogelijkheden verkennen van de Academie en het onderliggende platform 
  • Actief delen en inzetten van innovaties en best practices in onze community’s en (nieuwe) programma’s 
  • Het organiseren en optuigen van opleidingstrajecten, mogelijk in samenwerking met onderwijsinstellingen 

Daarnaast heb je een actieve rol in de kennisuitwisseling bij verschillende initiatieven, zoals Cirkelstad Jong en het Versnellingslab voor Woningcorporaties. 

Over jou  
Je bent een zelfstandige, ervaren professional met kennis van of affiniteit met circulariteit en circulair bouwen. Je kan zowel strategisch denken als operationeel aan de slag en weet goed hoe je prioriteiten stelt. Verder…  

  • Ben je sterk in stakeholdermanagement en de afstemming met collega’s en externe partners, en kun je met de opgehaalde input zelfstandig aan de slag 
  • Treed je op als verbinder: je bent altijd op zoek naar interessante inzichten en ontbrekende kennis, om daar een brug tussen te slaan 
  • Ben je communicatief sterk en vertaal je ingewikkelde onderzoeken en processen met gemak naar begrijpelijke taal 
  • Ga je aan de slag op HBO+/WO-niveau 
  • Bouw je bij voorkeur op >5 jaar relevante werkervaring 
  • Pre: heb je ervaring met de (door)ontwikkeling van websites en digitale tools, of maak je dit je snel eigen 

Praktische informatie   
De inzet voor deze freelance functie is 16 uur per week vanaf medio februari 2024. Het betreft een functie voor 1 jaar met uitzicht op verlenging. Goed om te weten: onze voer- en werktaal is Nederlands.  

We zijn gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht. Woensdag is onze vaste teamdag en komen we samen op kantoor. De overige dag(en) ben je ook van harte welkom op kantoor, ga je aan de slag vanuit huis of klap je je laptop open op een andere locatie van HNK.  

Raakvlakken? Laat van je horen   
Bij interesse, stuur je je cv, motivatiebrief, beschikbaarheid en uurtarief naar . We kijken uit naar je bericht!  

Acquisitie door bureaus is niet nodig; we zijn op zoek naar een freelance/zelfstandig Kennismanager.   

< Draag bij aan de ontwikkeling van de digitale tool voor circulaire gebiedsontwikkeling | Bamboe vloeren: duurzaam en innoverend >