Maak kennis met Cirkelstad Community Biobased

Nu 2024 is aangebroken, gaat Cirkelstad door in een nieuwe vorm. De welbekende Community of Practice bijeenkomsten in aparte Cirkelsteden maken plaats voor grotere regionale communities en daarnaast de landelijke inhoudelijke communities waaronder de Community Biobased. Zo wordt het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden, wat mogelijkheden biedt voor kennisdeling en mogelijke nieuwe samenwerkingspartners.

Bijeenkomst #1 | Kennismaking Community Biobased en presentatie LEVS: Onderzoek ‘Hoog Hout haalbaar’
Op donderdag 18 april is er de startbijeenkomst van de Cirkelstad Community Biobased. De eerste bijeenkomst is online, omdat er van over het hele land partijen zijn aangesloten. We trappen de sessie af met een presentatie van Jurriaan van Stigt, de oprichter van LEVS architecten over het onderzoek ‘Hoog Hout haalbaar’, een verslag van een onderzoekstraject door veertien partijen naar Paris Proof tenderen op hoogbouw. Hoofdvraag daarin was: hoe kunnen de G4 gemeenten uitvragen bij hoogbouw om tot een Paris Proof gebouwde omgeving te komen?

LEVS paste de Carbon Cost Tracker toe op een hoogbouw casus en onderzocht de optimale basiscondities voor houten woontorens. Andere onderwerpen waren de beschikbaarheid van biobased grondstoffen, optimale houtconstructies, transport en bouwlogistiek, de schone bouwplaats, een duurzamer woonlastenmodel en toetsingsraamwerk Het Nieuwe Normaal.

Naast deze boeiende presentatie die je niet wilt missen is er ook ruimte om kennis te maken met andere communityleden, onderling kennis te delen en samen met alle partners invulling te geven aan de community.

Wat kan ik dit jaar verwachten van de Cirkelstad Community Biobased?
Samen met de communityleden en partners organiseren we drie bijeenkomsten. Twee hiervan zijn online, zodat je hier eenvoudig bij kunt aanhaken. De derde en laatste bijeenkomst is een grote biobased markt waarin biobased woonconcepten te bezichtigen zijn. Op 18 april nemen we ook de tijd om jullie hulpvragen te bespreken, zodat we daar in toekomstige sessies op kunnen voortbouwen. Mocht je voor die tijd al een hulpvraag hebben, dan horen wij dat graag.

Benieuwd naar de rest van de bijeenkomsten? Houdt onze website in de gaten of schrijf je in voor de Community Biobased!

Waar kan ik me inschrijven?
Bestaande partners kunnen zich hier inschrijven voor alle Community’s. Als je nog niet lid bent van een community Biobased ben je ook van harte welkom en nemen we contact met je op om ervoor te zorgen dat je dat wél wordt.

Meer weten?
Neem contact op met Wouter van Twillert (Spinner Community MRA) of Rosa Kip (Spinner Community Biobased).

Wouter van Twillert

Spinner Cirkelstad Almere, Cirkelstad Amsterdam, Cirkelstad Purmerend, Cirkelstad Haarlemmermeer, Cirkelstad Zaanstad


06 1418 44 71

Rosa Kip

Spinner Cirkelstad Biobased


06 55100709
< Terugblik Week van de CE voor Haarlem Kennemerland | Circulaire sloopaanbestedingen >