Circq

Partner in Apeldoorn - Deventer
David van Duffelen - directeur/eigenaar

Circq geeft circulaire afbouwproducten, zoals systeemplafonds en wandpanelen een tweede leven. Gebruikte panelen worden met samenwerkende partners uit slooppanden geoogst en verwerkt tot een nieuw kwalitatief afwerkproduct voor gebouwen en kantoren. Deze materialen worden opgeslagen, gekeurd en daarna worden ze refurbished, zodat ze weer hergebruikt kunnen worden op een andere locatie. Dit gebeurt niet alleen bij plafondpanelen, maar ook plafondprofielen, systeemwanden en hout waar plafond- en wandpanelen van gemaakt worden.

In plaats dat de materialen belanden op de stort, geven wij ze een tweede leven. De producten voldoen aan de huidige bouweisen en zijn ook niet duurder dan nieuwe producten. We kunnen met onze LCA aantonen dat de CO2 besparing van de circulaire plafondpanelen 70% is ten opzichte van een nieuw product. Dubbele winst dus: hergebruik van grondstoffen en minder CO2-uitstoot.

Ik heb een bewuste keuze gemaakt om met Circq te starten omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan een duurzame samenleving. Privé probeer ik dat al langere tijd te doen evenals enkele vrijwilligersfuncties die met duurzaamheid te maken hebben. En nu dan dus ook in de vorm van een eigen bedrijf.

Ik hoop met Cirkelstad een netwerk en platvorm te vinden waar ik kennis en ervaringen kan delen en ontvangen. Circulaire bouw realiseer je alleen met samenwerkingen en met personen die extra gemotiveerd zijn om net dat extra stapje te zetten.