Finch Buildings

Partner in Amsterdam
Jurrian Knijtijzer - Founder

Jurrian Knijtijzer heeft Finch Buildings opgericht in 2014 vanuit het circulaire gedachtegoed. Finch Buildings heeft een bouwsysteem ontwikkeld waarmee permanente gebouwen op een zo duurzaam mogelijke wijze kunnen worden gebouwd en geëxploiteerd. Hierdoor kan snel, milieuvriendelijk, gezond en efficiënt gebouwd worden voor elke doelgroep, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. De gebouwen van Finch Buildings zijn zowel in ontwerp als in functie circulair. Door gebruik te maken van massief hout als constructiemateriaal, zijn Finch Buildings CO2-vrij. Finch plant 5 bomen terug voor elke 3 bomen die worden gebruikt voor de productie.

Met Finch Buildings streven we naar een systeemverandering in de bouw- en vastgoedsector, waarbij gebouwen onderdeel zijn van de oplossing voor het klimaatprobleem. Met de gebouwen van Finch Buildings kunnen we nú al voldoen aan de klimaateisen voor 2050.

Door ons aan te sluiten bij Cirkelstad willen we een nóg groter netwerk kennis laten maken met de oplossingen naar een duurzaam gebouwde toekomst. We hopen naast het delen van informatie ook te kunnen leren van andere bedrijfstakken. De circulaire economie is een challenge die we gezamenlijk moeten aanpakken.