GP Groot

Partner in Alkmaar
Kees Uiterwijk Winkel - Directeur GP Groot infra en engineering

GP Groot circulair slopen is onderdeel van GP Groot infra en engineering dat, samen met GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot brandstoffen en oliehandel GP, de GP Groot groep vormt. De activiteiten van GP Groot lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst. Onder de noemer ‘van afval naar grondstoffen en energie’ transformeert GP Groot zich van afvalinzamelaar tot grondstoffenleverancier van de toekomst.

De doelstellingen van het Landelijk Afval beheersplan (LAP3), maken dat er vanuit de Nederlandse bouw– en infrabedrijven, de provincie Noord-Holland en de regio Alkmaar behoefte is aan verregaande ketensamenwerkingen op het gebied van inzamelen en verwerken van bouwmaterialen, het inzetten van herbruikbare materialen uit bouw – en sloopprojecten en het ontwikkelen van duurzame grondstoffen en producten.  

Het delen van kennis bevordert de transitie naar een circulaire regionale economie, daarom is GP Groot circulair slopen partner van Cirkelstad Alkmaar.