Het Veerkwartier

Partner in Haarlem Kennemerland
Frank van Baaren en Merel Jansen - eigenaren

Het Veerkwartier is in 2015 gestart als tijdelijk paviljoen aan de Veerplas in Haarlem. Twee oude zeecontainers, een tweedehands tuinkas en een houtenhut vormen de basis voor creatieve & duurzame horeca aan de rand van Haarlem: midden in de natuur. Het Veerkwartier heeft laten zien dat creativiteit en kleinschaligheid een voedingsbodem zijn voor groei. Het zorgt voor eigenheid en echtheid. Door te durven delen en ruimte te geven aan creativiteit heeft Het Veerkwartier – in vijf jaar tijd gezorgd voor een positieve verandering van het gebied.

In november 2019 heeft Het Veerkwartier meegedaan aan de onderhandse werving uitgeschreven door het recreatieschap Spaarnwoude in samenspraak met de gemeente Haarlem. De ingediende visie is in december 2019 unaniem gekozen als winnaar..

De buitenplek van Haarlem en omgeving

Het doel van Het Veerkwartier is om de buitenplek van Haarlem te ontwikkelen en beheren. Een levendige en (re)creatieve stedelijke plek waar natuur, recreatie, cultuur en ecologie samenkomen. Voor jong oud, zakelijk & privé. Voor iedereen.