Leadax

Partner in Amersfoort - Amsterdam
Quincy Schothorst - Technical Sales Representative

Using today’s waste to prevent global waste forever: dat is onze missie.

Leadax zet gerecycled plastic (r-PVB) uit gebruikt veiligheidsglas en autoruiten in als grondstof voor haar producten. Op deze manier werkt Leadax naar een wereld met minder afval. Van dit plastic afval is alleen al in Europa 1,5 miljard kilogram beschikbaar, dat ieder jaar met hetzelfde gewicht toeneemt. Ter vergelijking: dit is het gewicht van 150 Eiffeltorens. Dit afval werd voorheen verbrand of gedumpt. Aan het einde van de levensduur van onze producten worden ze gerecycled en wordt de grondstof wederom ingezet voor nieuwe producten. Oftewel: Leadax sluit de cirkel.

Leadax is een koploper als het gaat om circulair bouwen. We hebben in 2017 een loodvervanger ontwikkeld die gemaakt wordt van gerecyclede PVB en volledig circulair is. Daarmee is het een duurzame vervanger van lood als waterkerend materiaal in de bouw. We zijn enorm trots dat we inmiddels als verschillende awards hebben mogen ontvangen waaronder de Nederlandse Innovatie Award 2019 én de ING Circulair Ondernemersprijs. Recentelijk hebben we een nieuw product geïntroduceerd vanuit dezelfde PVB afvalstroom: Leadax Roov. Een circulair materiaal voor waterkering op platte daken. Leadax neemt samen met nog vier grote innovatieve maakbedrijven uit de regio ook deel aan het Regio Deal project Circulaire Fabrieken.

Als producent zijnde staan we aan het begin van de keten. Middels de contacten via Cirkelstad hopen we andere spelers in de markt en tevens ook gemeenten en provincies te leren kennen en te inspireren over onze circulaire reis.