Noord Hollandse Duurzaamheids Alliantie

Partner in Alkmaar
Ferry van Wilgenburg - bestuurder NHDA

De NHDA is een VOF, opgericht door 3 bouwbedrijven: A.C. Borst Bouw, ToekomstGroep en Kesselaar & Zn. Wij werken samen met regionale en landelijke partners om zo het beste uit de markt te halen en zorgen er samen voor dat Noord-Holland op een betaalbare en eerlijke manier wordt verduurzaamd, zonder spijt achteraf…

Onze energievoorziening moet in 2050 volledig duurzaam zijn. Dit betekent onder andere dat de woningen in Nederland na 2050 niet meer verwarmd mogen worden op een milieubelastende wijze. Zo wordt de ene wijk aangesloten op het warmtenet, terwijl woningen in een andere wijk met individuele oplossingen moeten komen. Om deze opgave voor heel Nederland te realiseren moeten er nog flinke stappen gezet worden. Dit is alleen haalbaar door slim samen te werken.

Heel Nederland CO2-neutraal in 2050 – dat is onze missie! De NHDA (Noord-Hollandse Duurzaamheids Alliantie) is een strategische partner voor woningbouwverenigingen in Noord-Holland om vastgoed te verduurzamen. Wij dragen bij aan een slim, milieuvriendelijk en gezond bouwproces en delen belangeloos onze kennis en ervaring met de rest van Nederland. Wij zetten in op landelijk innovatievermogen en regionale slagkracht. Samen maken we CO2-neutraal in 2050 haalbaar.

De NHDA is mede initiatiefnemer van Cirkelstad Alkmaar, omdat wij het belangrijk vinden dat lokale en regionale partijen hun krachten bundelen om de uitdaging aan te gaan!