United Economy (UE)

Partner in Arnhem
Peter Koenders - Directeur Koenders Totaalbouw

United Economy is een groeiende groep van duurzaam gedreven bedrijven en organisaties. We willen het positieve in de wereld versterken. Bekende koplopers als Greenchoice, Odin, Eosta, Kyotolease, Peeze, Triodos, MVO Nederland en veel andere mooie mkb-bedrijven doen mee in onze coöperatie zonder winstoogmerk. Door ons te verbinden, bouwen we aan een grote markt voor duurzaamheid. We zien een toekomst waarin het vanzelfsprekend is goed voor elkaar en de aarde te zorgen. Via ons netwerk én de circulaire munt (de United) vergroten we elkaars veranderkracht en maken we met elke financiële transactie grote sprongen naar een eerlijke en circulaire economie!

De United is te zien als een duurzame euro: een circulaire munt die keer op keer bij duurzame bedrijven terechtkomt. En die werkt zonder rente, speculatie en groeidwang. Want voor de transitie naar een waarde gedreven economie dient ook het geld mee te veranderen. Samen hebben we al de mijlpaal van 1 miljoen duurzame omzet in Uniteds bereikt.

Binnen dit netwerk wil ik als bouwer naast het circulaire bouwen ook het duurzaam circulaire zaken doen promoten en de lokale economie bevorderen. Ons netwerk kan mooi aansluiten bij de doelstellingen van Cirkelstad en ervaringen in de circulaire economie uitwisselen en versterken

Via mijn lidmaatschap bij United Economy ben ik aangesloten bij Cirkelstad. Mijn bedrijf Koenders Totaalbouw is als duurzaam bouwbedrijf continu op zoek naar verbeteringen in duurzame bedrijfsvoering en uitvoering van bouwprojecten. Hiermee wil ik graag bijdragen aan Cirkelstad.