Chris Kuijpers ontvangt eerste special edition 2021 van het Stadsblad

Tijdens het symposium van de City Deal circulair en conceptueel bouwen op 10 februari 2021, is de eerste special edition 2021 van het Stadsblad aan DG Wonen Chris Kuijpers door Rutger Büch uitgereikt. Superstoer dat we daarin Het nieuwe normaal, een concreet handvat om circulair bouwen handen en voeten te geven, hebben mogen overhandigen aan BZK. Jaarlijks zullen de deelnemers aan de City Deal de voortgang hierop rapporteren. Wil jij hem (ook) fysiek in handen krijgen, neem contact op met de Spinner in je buurt. Download hem anders hier.

Amsterdam, Hotel Jakarta, 10 februari 2021. Symposium Circulair en Conceptueel Bouwen.

In deze derde special edition is dus voor het eerst ‘Het nieuwe normaal’ opgenomen (pag 30 en 31). De 0.1 versie van de norm voor circulair bouwen waar landelijk de partijen Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Dura Vermeer, Van Wijnen, Volker Wessels, BAM, Synchroon, TU Delft, Copper8, Alba concepts, Metabolic, Accez en BZK er aan werken.

Dit ‘Nieuwe normaal’ maakt ook integraal onderdeel uit van de City Deal. Om samen met 7 provincies en meer dan 20 gemeenten de komende drie jaar circulaire projecten uit te zettenin de markt, die goed te monitoren en zo de lat voor ciruclair bouwen samen steeds een beetje hoger te leggen. Zo creëren serieuze markt en kunnen we ervaren wat er gebeurt als je circulair bouwen standaard meeneemt in een uitvraag. Deze ervaringen bepalen mede de ontwikkeling van de norm. Zo kunnen we in 2023 nog meer partners en onderbouwing het convenant tekenen ‘Circulair bouwen: Het nieuwe normaal’.

< Utrecht investeert in culturele hart Berlijnplein | Cirkelstad Deventer toont diverse richtingen voor circulaire routes >