CircuWall op Floriade te Almere

CircuWall introduceert een 100% biobased en circulaire binnenwand. Gebaseerd op een CircuFrame van gebruikt grenenhout (oude VELUX dakramen), losmaakbaar verlijmd met CircuGlue en leverbaar in diverse afmetingen. Eenvoudig te (de)monteren, indien nodig vele keren herbruikbaar met isolatie en afwerking naar keuze.

Inmiddels zijn er meerdere proefwanden geplaatst op de Floriade te Almere (geopend van 14 april t/m 9 oktober 2022) in zowel het Natural Pavilion (www.thenaturalpavilion.eu) als bij Circuloco (www.circuloco.nl). En ook bij The Green Village te Delft welke volledig is afgewerkt met SeaWood panelen.

Floriade Natural Pavilion

De CircuFrames zijn te bezichtigen op de 2e etage en zijn voorzien van iCell biobased cellulose isolatie en een grote verscheidenheid aan afwerkingen.

Oude houten VELUX dakramen

De CircuFrames worden gemaakt van 100% oude houten VELUX dakramen welke na ruim 30 jaar dienst te hebben gedaan een nieuwe toepassing vinden. Nadat de ramen zijn gedemonteerd (glas, metaal, hout) wordt het hout hiervoor gebruikt. De afmetingen zijn onder andere 120 x 60 cm, 60 x 60 cm, 20 x 60 cm en kunnen worden uitgevoerd in diktes van 70 of 95 mm. Deze kunnen in steens verband verticaal of horizontaal snel en eenvoudig worden opgebouwd.

In het Natural Pavilion is dit gedaan met de afwerkingen:

  • I-did: Vilt
  • Gipsplaat
  • Circular Matters: Plaatmateriaal gemaakt van restanten tomatenplanten
  • Natalie Wool: vilt van schapenwol
  • SeaWood: Zeewierplaat
  • OSB vloeren met OSB wanden
  • ECOR celluloseplaten

Alle isolatie in de frames is iCell cellulose.

Circuloco

Bij het paviljoen van Circuloco worden de CircuFrames als voorzetwand toegepast in een oude zeecontainer. En worden niet afgewerkt maar voorzien van gerecyclede isolatie van oude matrassen.

The Green Village te Delft

Bij de wand in The Green Village te Delft zijn de frames tweezijdig afgewerkt met SeaWood platen  (www.blueblocks.nl).  Dit geeft een fantastisch natuurlijk effect en een unieke uitstraling.

CircuFrames afgewerkt met SeaWood platen

Door het toepassen van de CircuFrames ontstaat een makkelijk te monteren en demonteren binnenwand, voorzetwand of privacywand genaamd CircuWall met een grote vrijheid in keuzes van isolatiemateriaal en afwerkingen.

Meer informatie

Walter de Groot

www.circuwall.nl

0653 380491

< Circulair BZK in zicht 2022 – Beelden zeggen meer dan woorden | Partnerdag 2022: Meld je aan! >