Cirkelstad stelt Bert Krikke aan als nieuwe directeur-bestuurder

Per 1 januari 2024 start Bert Krikke als directeur-bestuurder van Cirkelstad. Bert neemt hiermee het stokje over van Rutger Büch, die sinds de oprichting van Cirkelstad aan het roer stond van de coöperatie. De focus van de nieuwe directeur-bestuurder zal liggen op de uitvoering van het nieuwe collegeprogramma Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen (2024-2026). Ook zal hij actief sturing geven aan het kernteam van Cirkelstad. 

Beeld: Rutger Büch en Bert Krikke

Een nieuw collegeprogramma – en een nieuwe fase
In juni 2023, tijdens de landelijke Partnerdag van Cirkelstad, kondigde Rutger Büch zijn aanstaande vertrek aan. Rutger: “De eerste stappen van Cirkelstad hebben we 17,5 jaar geleden al gezet. Er staat nu een coöperatie met meer dan 300 leden; overheden, bedrijven en andere organisaties die betrokken zijn bij circulair bouwen in Nederland. We hebben partners die zich bezighouden met gebouwen, gebiedsontwikkeling en de grond-, weg- en waterbouw. Hiermee dekken we het gehele spectrum af.”  

Met het nieuwe Collegeprogramma onder de arm, zal Cirkelstad grotere programma’s gaan draaien die ondersteuning bieden aan heel Nederland. Een nieuwe fase – en het moment waarop Büch het bestuur van Cirkelstad overdraagt aan Bert Krikke.  

De laatste jaren was Bert verantwoordelijk voor verschillende duurzame gebouw- en gebiedsontwikkelingen, waaronder het Ecomunitypark in Friesland, de ontwikkeling van de Almeerse Floriade Expo 2022 ‘Groene Stad van de Toekomst’ en de Noviotech Campus in Nijmegen. Hij kijkt ernaar uit om zijn expertise de komende jaren in te zetten voor het verder ontwikkelen van Cirkelstad.  

Bert: “Het is een mooi moment om deze positie over te mogen nemen. Rutger heeft, samen met zijn team, Cirkelstad in Nederland op de kaart gezet als aanjager van de circulaire bouweconomie. Het nieuwe collegeprogramma voor de komende 3 jaar is net gereed. Naast het implementeren van Het Nieuwe Normaal, waar Rutger betrokken bij zal blijven, zal veel aandacht uitgaan naar het breed inbedden van circulariteit binnen de aangesloten organisaties en het uitvoeren van projecten. Daarnaast willen we gaan werken aan circulaire verdienmodellen en het breder invoeren van circulair bouwen binnen het onderwijs. Kortom, ik zie ernaar uit om met het kernteam van Cirkelstad aan de slag te gaan.” 

Beeld: Dick van Veelen (Raad van Toezicht), Bert Krikke, Rutger Büch, Ellen van Bueren (Raad van Toezicht), Rutger Sypkens (Raad van Toezicht)

Rutger Sypkens, voorzitter van de Raad van Toezicht van Cirkelstad, vertelt: “Rutger Büch heeft met veel passie en inzet leidinggegeven aan de succesvolle opstart en ontwikkeling van Cirkelstad en draagt een mooie organisatie over aan Bert. De Raad van Toezicht ziet daarom met vertrouwen uit naar de volgende stappen in de ontwikkeling van Cirkelstad waarvoor Bert de juiste ervaring en expertise meebrengt.” 

Bert start per 1 januari 2024 in zijn nieuwe rol bij Cirkelstad.  

Binnenkort volgt een interview waarin we uitgebreid kennismaken met Bert. Heb je nu al vragen of wil je meer weten? Stuur een bericht naar .  

< Den Hoek ontcijfert: De CO2-impact van energieneutraal en circulair bouwen | CoP Haarlem: ‘Vooruitkijken en verbinden van circulaire acties’ >