Bouwen met zo min mogelijk CO2-impact

Het Cirkelstad Leernetwerk Provincies & gemeenten organiseert op donderdag 28 september van 15.00 uur tot 16.30 uur een sessie over ‘embodied carbon’, oftewel materiaalgebonden CO2.

Wellicht heb je al wel eens gehoord van termen als Paris Proof bouwen, MPG-2, Whole Life Carbon of embodied carbon? Allen gaan over materiaalgebonden CO2. Op 28 september gaan we in op de CO2-impact van de productie van gebouwmaterialen en -onderdelen, het bouwproces en de CO2-opslag in (voornamelijk biobased) bouwmaterialen. En hoe overheden hier invulling aan kunnen geven.

Wat staat er op het programma in deze interactieve sessie?
Laetitia Nossek, programmamanager van Dutch Green Building Council, heeft onder meer recent een whitepaper geschreven over ‘Whole Life Carbon’ voor gemeentes. Ze neemt de deelnemers graag mee in de recente ontwikkelingen (wet- en regelgeving, beleid) op dit gebied en geeft daarbij aan welke kansen dit biedt voor provincies en gemeenten. Hoe kun je hierop sturen en met welke doelstellingen?
Wouter Streefkerk, senior Adviseur Bouwfysica, Circulariteit en Duurzaamheid bij de gemeente Rotterdam, ziet een toenemende vraag en druk ten aanzien van het bouwen binnen de CO2 doelstellingen en het CO2 budget. Graag vertelt hij over hun zoektocht naar de rol en verantwoordelijkheid van de gemeente ten aanzien van het bouwen binnen klimaatgrenzen (Paris Proof protocol).

Graag gaan we na afloop van de beide presentaties met elkaar in gesprek om te horen waar we met elkaar potentiële kansen en belemmeringen zien en welke ervaringen er zoal zijn met CO2-gebonden materialen.

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Meld je aan via en ontvang verdere praktische informatie.

< Online Lecture Healthy Buildings (Engels) | Workshop circulaire gebiedsontwikkeling Purmerend >